Προς άμεση μεθόδευση η βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας, Ρωσίας και Ισραήλ

Προς άμεση μεθόδευση η βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας, Ρωσίας και Ισραήλ

85
Προς άμεση μεθόδευση η βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας, Ρωσίας και Ισραήλ

Η βελτίωση της διμερούς συνεργασίας, ειδικά σε θέματα ενέργειας και επιχειρηματικότητας μεταξύ Τουρκίας, Ρωσίας αλλά και Ισραήλ θα πρέπει να μεθοδευθούν άμεσα. Σκοπός είναι η εξομάλυνση των σχέσεων και η βελτίωση των συνεργασιών μετά τις εντάσεις που ανέκυψαν μεταξύ της Άγκυρας, της Μόσχας και της Ιερουσαλήμ όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην τουρκική τηλεόραση ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας B. Albayrak.
Μιλώντας σε ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων ο υπουργός τόνισε ότι η Τουρκία εξετάζει θετικά την ανάπτυξη της νέας “συμμαχίας” της με τη Ρωσία και το Ισραήλ, κατά τη διαδικασία εξομάλυνσης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών.
“Μια νέα εποχή [στις σχέσεις] θα είναι ευνοϊκή για να αναπτυχθούν θετικά βήματα. Οι περιφερειακές σχέσεις, καθώς και η οικονομική και η ενεργειακή συνεργασία, μας απασχολούν και θα επανεξεταστούν” πρόσθεσε.
Όσον αφορά το ζήτημα της εξομάλυνσης με το Ισραήλ, ο κ Albayrak τόνισε ότι η βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων θα αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την περιφερειακή ειρήνη και ειδικά για τη βελτίωση της κατάστασης στη Γάζα, ενώ θα βελτιώσει τις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.
“Στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για αυτά τα θέματα με εντατικούς ρυθμούς, όπως κάναμε και στο παρελθόν. Μετά τη συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων με το Ισραήλ θα μπορούμε στη συνέχεια να συζητήσουμε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων αλλά και θέματα ενεργειακής σπουδαιότητας» τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: Πρακτορείο Ανατολή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.