Η προσέγγιση στην κορυφή της ιεραρχίας είναι το κλειδί στην επιτυχία της...

Η προσέγγιση στην κορυφή της ιεραρχίας είναι το κλειδί στην επιτυχία της ναυτιλιακής εταιρείας

123
Η προσέγγιση στην κορυφή της ιεραρχίας είναι το κλειδί στην επιτυχία της ναυτιλιακής εταιρείας

H εταιρεία Moore Stephens, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία συστήνει στις ναυτιλιακές εταιρείες να υιοθετήσουν μια πιο διαφανή και προδραστική προσέγγιση σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και επικοινωνίας προκειμένου να περιορίσουν την έκθεση σε κινδύνους που πιθανώς να προσβάλλουν τη φήμη τους αλλά και την εικόνα της ναυτιλιακής βιομηχανίας γενικότερα.
Το θέμα της εταιρικής διακυβέρνησης στη ναυτιλία βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών συζητήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη δημοσίευση της έρευνας- καταπέλτη από την Wells Fargo Securities. Ο κ. Robert Noye-Allen, συνεργάτης της Moore Stephens ισχυρίζεται ότι η κοινωνία και οι αγορές αναμένουν από τις σύγχρονες επιχειρήσεις στη ναυτιλία να κατανοήσουν πλήρως τις συνέπειες της ανεπαρκούς διαχείρισης, και να αναγνωρίσουν τη σημασία των ανεξάρτητων Διοικητικών Συμβουλίων και Διευθυντικών στελεχών τους.
Ο Κώδικας Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, για παράδειγμα, προβλέπει ότι τουλάχιστον το ήμισυ του διοικητικού συμβουλίου, εκτός από τον πρόεδρο, θα πρέπει να περιλαμβάνει “ανεξάρτητα” μέλη και διευθυντές.
Η σύνθεση των ΔΣ και οι υγιείς πρακτικές, ειδικά ως προς θέματα διαφανούς διαχείρισης μπορούν να βελτιώσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των άλλων ενδιαφερομένων μερών και κοινωνικών εταίρων της ναυτιλίας. O τόνος, η προσέγγιση δηλαδή, στην κορυφή της ιεραρχίας είναι το κλειδί στην επιτυχία σύμφωνα με τη Morre Stephens.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.