Μεξικό: παραλύουν τα κεντρικά λιμάνια της χώρας

Μεξικό: παραλύουν τα κεντρικά λιμάνια της χώρας

271
Μεξικό: παραλύουν τα κεντρικά λιμάνια της χώρας

Η Ένωση των Εκπαιδευτικών του Μεξικού (CNTE) έχει συγκεντρώσει σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών αρχών, της μεξικανικής αστυνομίας και των τοπικών ΜΜΕ 200 φορτηγά, λεωφορεία και αυτοκίνητα σε διάφορες πόλεις στην πολιτεία Michoacán δυτικά της πόλης του Μεξικού, ενώ μέλη της κατηγορούνται για κλοπή χρήσης και διατάραξη συγκοινωνιών σε κεντρικά οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα και αρτηρίες της χώρας.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας εκτιμούν ότι σχεδόν 200 οχήματα έχουν κλαπεί από μέλη της Ένωσης
Τα οχήματα χρησιμοποιούνται ως οδοφράγματα σε κεντρικές αρτηρίες που είχαν καταληφθεί από τους καθηγητές οι όποιοι διαμαρτύρονται για τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση ενώ αποκλεισμένη είναι η εθνική οδός μεταξύ Lázaro Cárdenas και Pátzcuaro.
Περίπου 40 λεωφορεία τα οποία δρομολογούνται σε αστικές γραμμές έχουν επίσης κλαπεί, ενώ σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ ορισμένοι οδηγοί κρατούνται όμηροι.
Περισσότερες από 50 μηνύσεις έχουν ήδη κατατεθεί στις κρατικές αρχές από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων.
Οι κλοπές γίνονται σε συνδυασμό με τις διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών και τις έκρυθμες διαδηλώσεις οι οποίες έχουν σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες της χώρας. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διαπραγματεύεται αυτή τη στιγμή με την Ένωση ώστε να προκύψει ένα τέλος στις διαδηλώσεις και να ανοίξουν οι κεντρικές αρτηρίες που συνδέουν την πόλη του Μεξικού με τα δυτικά λιμάνια και τις ακτές της χώρας.
Οι κινητοποιήσεις έχουν παραλύσει τη σημαντικότατη βιομηχανία χαλυβουργίας του Μεξικό ενώ τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στο μεγάλο λιμάνι του Lázaro Cárdenas φορτία και πλοία έχουν αποκλειστεί προκαλώντας ανεξέλεγκτες καθυστερήσεις και γενικότερη αβεβαιότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.