Η υπογραφή της Ρωσο-ιρανικής συμφωνίας για ένα “Πράσινο Άξονα”

Η υπογραφή της Ρωσο-ιρανικής συμφωνίας για ένα “Πράσινο Άξονα”

91
Η υπογραφή της Ρωσο-ιρανικής συμφωνίας για ένα “Πράσινο Άξονα”

Το ρωσικό υπουργείο Βορείου Καυκάσου σύστησε ομάδα εργασίας προκειμένου να εξετάσει και να αναλύσει τις προοπτικές ανάπτυξης ενός μεταφορικού κόμβου και ενός κέντρου logistics στην περιοχή της Κασπίας. Ο αρμόδιος υπουργός, Lev Kuzhetsov ο οποίος προήδρευσε της πρώτης συνάντησης των μελών της ομάδας εργασίας δήλωσε ότι “η ανάπτυξη του Διεθνούς Μεταφορικού Άξονα Βορρά-Νότου αλλά και η αναμενόμενη υπογραφή της Ρωσοιρανικής συμφωνίας για ένα “Πράσινο Άξονα” αναμένεται ότι θα αυξήσει τις εμπορευματικές ροές ενώ θα υπάρξει ανάγκη για πρόσθετες υποδομές. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, εξετάζουμε πρώτα απ’ όλα τις προοπτικές του λιμένα Makhachkala (στο Νταγκεστάν)”.
Το λιμάνι του Makhachkalaείναι το μοναδικό λιμάνι της Κασπίας Θάλασσας το οποίο δεν αντιμετωπίζει ζήτημα κλεισίματος λόγω πάγου και μπορεί να εξυπηρετήσει φορτία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε αντίθεση με τα άλλα δύο ρωσικά λιμάνια το Olya και το Astrakhan. Συνολικά τα τρία λιμάνια διακινούν 7.000.000 τόνους και είναι εφικτός ο διπλασιασμός της διακίνησης. Ο υπουργός διαβλέπει ευκαιρίες αύξησης των εμπορευματικών ροών τόσο από το Ιράν όσο και από την Ινδία.

Πηγή: TASS

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.