Δύο νέες γραμμές θα ενισχύσουν τη συχνότητα των δρομολογίων ανάμεσα σε Ινδική...

Δύο νέες γραμμές θα ενισχύσουν τη συχνότητα των δρομολογίων ανάμεσα σε Ινδική Χερσόνησο και βόρεια Ευρώπη

128
Δύο νέες γραμμές θα ενισχύσουν τη συχνότητα των δρομολογίων ανάμεσα σε Ινδική Χερσόνησο και βόρεια Ευρώπη

H γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CMG, σχεδιάζει τη δημιουργία δύο νέων εβδομαδιαίων γραμμών, τις “EPIC 1” και “EPIC 2”, οι οποίες θα εξυπηρετούν τον Αραβικό Κόλπο, το Πακιστάν, τη βορειοδυτική Ινδία και τη βόρεια Ευρώπη διαμέσου της διώρυγας του Σουέζ, συμπληρωματικά στο ήδη υπάρχον δρομολόγιο.
Η «EPIC 1» θα ενισχύσει τη σύνδεση ανάμεσα σε βόρεια Ευρώπη, Πακιστάν και βορειοδυτική Ινδία σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή εταιρεία “MSC” και την αραβική “UASC”. Η γραμμή θα εγκαινιαστεί την Τρίτη, 26 Ιουλίου, με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “CMA CGM Traviata” από το λιμάνι Qasim, ενώ το ακριβές δρομολόγιο θα είναι το ακόλουθο:
Mundra – King Abdullah – Gioia Tauro – Tanger – Southampton – Rotterdam –Antwerp – Felixstowe –Dunkirk – Le Havre – King Abdullah – Djibouti – Port Qasim – Nhava Sheva – Hazira – Mundra.
Η «EPIC 2» θα ενισχύσει τη σύνδεση ανάμεσα σε βόρεια Ευρώπη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Πακιστάν και βορειοδυτική Ινδία. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις γερμανικές «Hapag-Lloyd» και «Hamburg Süd», ενώ η γραμμή θα εγκαινιαστεί την Κυριακή, 24 Ιουλίου, από το λιμάνι Khorfakkan. Το ακριβές δρομολόγιο θα είναι το ακόλουθο:
Mundra –Jeddah – Cagliari – Tanger –Hamburg –Antwerp – London – Tanger – Cagliari- Jeddah – Khor Fakkan – Jebel Ali – Port Qasim – Nhava Sheva – Mundra.
Οι δύο νέες γραμμές αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τη συχνότητα των δρομολογίων ανάμεσα σε Ινδική Χερσόνησο και βόρεια Ευρώπη, εξυπηρετώντας ακόμα περισσότερα λιμάνια στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γαλλικό κολοσσό, θα επωφεληθούν ιδιαίτερα τα ινδικά λιμάνια Hazira, Mundra, Nhava Sheva, το πακιστανικό Qasim καθώς και τα βρετανικά Southampton, Felixstowe και το London Gateway.
Τέλος, οι δύο νέες γραμμές αναμένεται να ωφελήσουν ακόμα περισσότερο το εμπόριο μεταξύ των δύο προορισμών, μέσω της διασύνδεσης τους με άλλες, προυπάρχουσες γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούν παρακείμενους προορισμούς στην Ινδική Χερσόνησο και τον Αραβικό Κόλπο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.