6.000 ναυτικοί επισκέπτονται το London Tilbury Seafarers Centre, που επαναλειτουργεί

6.000 ναυτικοί επισκέπτονται το London Tilbury Seafarers Centre, που επαναλειτουργεί

149
6.000 ναυτικοί επισκέπτονται το London Tilbury Seafarers Centre, που επαναλειτουργεί

Το Κέντρο φιλοξενίας ναυτικών «London Tilbury Seafarers Centre», με έδρα το Τίλμπουρι στο Έσεξ στις όχθες του Τάμεση, ξεκίνησε εκ νέου και επισήμως τη λειτουργία του την Παρασκευή 15 Ιουλίου, προσφέροντας 24ωρες υπηρεσίες στους ναυτικούς. Τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του Κέντρου έγιναν από τον πρόεδρο της Λιμενικής Αρχής του Λονδίνου (PLA) Christopher Rodrigues.
Οι περισσότεροι στεριανοί δεν γνωρίζουν ότι οι ναυτικοί μπορεί να περάσουν έως και εννέα μήνες στην θάλασσα, πάνω σε ένα πλοίο, μακρυά από φίλους και συγγενείς. Και όταν πια φτάνουν στο λιμάνι, έχουν μεγάλη ανάγκη να βγουν από το πλοίο και να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.
Αυτές τις ανάγκες των ναυτικών έχει θέσει ως στόχο να καλύψει το London Tilbury Seafarers Centre. Συγκεκριμένα, το Κέντρο προσφέρει στους ναυτικούς την αλλαγή περιβάλλοντος που έχουν ανάγκη, χώρους για χαλάρωση, πρόσβαση σε wi-fi, δυνατότητα πραγματοποίησης κλήσεων ή αποστολής e-mails στις οκογένειές τους, επικοινωνία με ιερείς ή παρακολούθηση απλά ενός τηλεοπτικού προγράμματος.
Έχει ενδιαφέρον ότι κάθε χρόνο το κέντρο φιλοξενίας ναυτικών στο Τίλμπουρι υποδέχεται πάνω από 6.000 ναυτικούς, ενώ το Κέντρο ανήκει και τελεί υπό την διαχείριση του «Centres for Seafarers», το οποίο αποτελεί μία οικουμενική συνεργασία των εξής τεσσάρων χριστιανικών ναυτικών κοινοτήτων: Queen Victoria Seamen’s Rest (QVSR), The Sailors Society, Mission to Seafarers και Apostleship of the Sea.
O Alexander Campbell, πρόεδρος του Centres for Seafarers, εξήγησε ότι η 24ωρη λειτουργία του Κέντρου αποφασίστηκε, καθώς ολοένα και περισσότεροι ναυτικοί κάθονταν έξω από το κλειστό Κέντρο, ακόμα και υπό βροχή μόνο και μόνο για να έχουν πρόσβαση σε ασύρματο ίντερνετ.
«Με την υποστήριξη των δωρητών και των εθελοντών, είμαστε σε θέση να κάνουμε την αλλαγή στο Κέντρο, έτσι ώστε να είμαστε σε θέση να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, κάθε φορά που οι χρήστες μας τις χρειάζονται».
Η αναβάθμιση του Κέντρου κατέστη δυνατή μέσω μιας χορηγίας £25.000 από το Merchant Navy Welfare Board του Σαουθάμπτον καθώς και ενός ποσού £ 1.500 από τη Λιμενική Αρχή του Tilbury και του Λονδίνου.
PLA Seafarers 160715 WM08

PLA Seafarers 160715 WM07
Φωτό: http://www.missiontoseafarers.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.