Θεατρική παράσταση στο λιμάνι του Πειραιά

Θεατρική παράσταση στο λιμάνι του Πειραιά

237
Θεατρική παράσταση στο λιμάνι του Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εγκαινιάζει μία σειρά δράσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν τον ελληνικό πολιτισμό και την Ελλάδα, ως τόπο διαλόγου και ανταλλαγής ιδεών με άλλους λαούς. Στην πρώτη του ενέργεια λοιπόν κάνει την έκπληξη και συνεργάζεται με τον ΟΛΠ, παρουσιάζοντας μια παράσταση στο λιμάνι της πόλης.
Ειδικότερα, η πρώτη δράση θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, 18 Ιουλίου, στον χώρο της πύλης Ε11, στις 19:00, στον προβλήτα όπου θα καταπλεύσει ένα κρουαζιερόπλοιο γεμάτο τουρίστες. Πρόκειται για την παράσταση «Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea», σε σκηνοθεσία του Νίκου Διαμαντή, καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου. Το έργο είναι μία σύνθεση θραυσμάτων από αρχαίες τραγωδίες, μεταξύ αυτών του Β. Κορνάρου (Ερωτόκριτος), του Γεωργίου Χορτάτση (Ερωφίλη), του Σπυρίδωνος Περσιάδη (Γκόλφω), καθώς και ποιημάτων του Παλαμά, του Σεφέρη, του Ελύτη και παραδοσιακών τραγουδιών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα ερμηνευτούν από λυρικούς καλλιτέχνες τα εξής έργα: «Κατολοφύρομαι», Α’ στάσιμο από τον Ορέστη του Ευριπίδη, “Che faro senza Eurydice”, άρια του Ορφέα από την όπερα Γκλουκ, Ορφέας και Ευριδίκη καθώς και «Με τ’ αστεράκι της αυγής», με το μπαλέτο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη. Η όλη δράση έχει έναν πολιτιστικό αλλά και «πολιτικό» χαρακτήρα, καθώς παρεμβαίνει στον χώρο του τουρισμού και ειδικότερα της κρουαζιέρας.
Στο μικρό αυτό ταξίδι, το οποίο θα διαρκέσει μία ώρα, θα συναντηθούν έργα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τη λαϊκή μουσική, την ελληνική παράδοση και την ποίηση των μεγάλων μας ποιητών. Η παράσταση αποτελεί κατ’ ουσίαν ένα καλωσόρισμα στους τουρίστες με όχημα τον ίδιο τον πολιτισμό μας. Το θέατρο, η μουσική αλλά και οι στίχοι των ποιητών, θα αποτελέσουν τα κομμάτια ενός παζλ, γεμάτου με εικόνες, χρώματα και ήχους από ολόκληρη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.