Μείωση των κρουσμάτων πειρατείας στην Ασία κατά 64% (infographic)

Μείωση των κρουσμάτων πειρατείας στην Ασία κατά 64% (infographic)

74
Μείωση των κρουσμάτων πειρατείας στην Ασία κατά 64% (infographic)

Τα κρούσματα θαλάσσιας πειρατείας και ένοπλης ληστείας στην Ασία μειώθηκαν κατά 64% το πρώτο εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με το «Παρατηρητήριο για την Πειρατεία στην Ασία – ReCAAP ISC».
Πιο συγκεκριμένα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016 σημειώθηκαν 41 κρούσματα, 2 εκ των οποίων αφορούσαν σε πειρατικές επιθέσεις και 39 σε ένοπλη ληστεία, σε σύγκριση με τα 141 συμβάντα του 2015.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 75% των καταγεγραμμένων περιστατικών θαλάσσιας πειρατείας πραγματοποιήθηκε σε λιμένες της Ινδίας ή της Ινδονησίας.
Για την ίδια περίοδο, η κατάσταση στα Στενά της Μάλακα και στη Σιγκαπούρη βελτιώθηκε αισθητά καθώς αναφέρθηκε μόνο ένα περιστατικό, έναντι των 55 που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο το 2015.
Σύμφωνα με το infographic του ReCAAP ISC κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2016 απήχθησαν 25 άτομα πληρώματος, με τα 18 εξ’ αυτών να είναι πλέον ασφαλή, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη των υπόλοιπων 7 ναυτικών.
Το Παρατηρητήριο, τέλος, συμβουλεύει τις ναυτιλιακές εταιρείες να αναφέρουν στο λιμενικό σώμα των Φιλιππίνων την διέλευση των πλοίων τους από ασιατικά ύδατα, με σκοπό την έγκαιρη παρέμβαση των τοπικών λιμενικών αρχών σε περίπτωση κρούσματος πειρατείας ή ένοπλης ληστείας.

Ακολουθεί το inforgraphic της ReCAAP ISC:

untitled

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.