Η Qatar Airways δημοσιοποιεί και ανακόπτει τη διεθνή κριτική περί έλλειψης διαφάνειας

Η Qatar Airways δημοσιοποιεί και ανακόπτει τη διεθνή κριτική περί έλλειψης διαφάνειας

196
Η Qatar Airways δημοσιοποιεί και ανακόπτει τη διεθνή κριτική περί έλλειψης διαφάνειας

Η Qatar Airways Group ανακοίνωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα της, σε μια προσπάθεια να “ανακόψει” την αυξανόμενη πλέον διεθνή κριτική για «έλλειψη διαφάνειας» αλλά και κατηγορίες κυρίως από αερομεταφορείς της ΕΕ και των ΗΠΑ, για ομιχλώδεις κρατικές ενισχύσεις.
Ο απολογισμός- ισολογισμός των 61 σελίδων παρουσιάζει τα κέρδη της εταιρεία τα οποία ξεπερνούν τα QAR 1.62 δις, χωρίς όμως να δίνονται λεπτομέρειες για τα αναλυτικά αποτελέσματα στις διάφορες εταιρείες του ομίλου.
Τα οικονομικά αποτελέσματα κυκλοφόρησαν μια εβδομάδα μετά τη δημόσια ανακοίνωση των 3 ισχυρότερων αερομεταφορέων στις ΗΠΑ όπου αναλύεται ότι ο εθνικός αερομεταφορέας του Κατάρ είχε λάβει $ 7 δις από κρατικές επιδοτήσεις το 2015.
Οι εταιρείες American Airlines Group, Inc., Delta Air Lines, Inc. και United Continental Holdings, Inc., ανακοίνωσαν ότι οι Etihad, Emirates και Qatar Airways έλαβαν σε σύνολο $42 δις σε κρατικές επιχορηγήσεις ή προνόμια από το 2014 έως το 2015. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar, Akbar Al Baker στον πρόλογο του απολογισμού δήλωσε πάντως σχετικά με τις επιδοτήσεις: «Η θέση μας για το θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη: Η Qatar Airways δεν επιδοτείται” Η έντονα συγκρουσιακή σχέση μεταξύ των κολοσσών του Αραβικού Κόλπου και των μεγάλων αερομεταφορέων της Δύσης μαίνεται μετά την απόφαση της Ντόχα να εισέλθει δυναμικά στον εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο του air cargo, με έδρα το Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.