Πράσινο φως για την κατασκευή λιμένα στο Enayam

Πράσινο φως για την κατασκευή λιμένα στο Enayam

60
Πράσινο φως για την κατασκευή λιμένα στο Enayam

Στην προσπάθεια αναβάθμισης και ανάπτυξης των λιμενικών της υποδομών, η Ινδική κυβέρνηση ενέκρινε την κατασκευή ενός λιμένα στο Enayam. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η υλοποίηση του συγκεκριμένου λιμανιού θα επιτευχθεί μέσω της σύστασης μιας έταιρείας ειδικού σκοπού (Special Purpose Vehicle – SPV) η οποία θα διαχειρίζεται αρχικά την επένδυση τριών μεγάλων λιμανιών του βορειοανατολικού κρατιδίου Tamil Nadu, των Chidambaranar Port Trust, Chennai Port Trust, και Kamarajar Port Limited.

Στην αρμοδιότητα της νέας εταιρείας θα είναι η ανάπτυξη των λιμενικών υποδομών καθώς και η ενσωμάτωση του νέου λιμανιού στο υφιστάμενο λιμενικό δίκτυο της περιοχής.  Επισημαίνεται πως, σύμφωνα με ινδικές κυβερνητικές πηγές, τα υπάρχοντα ινδικά λιμάνια αδυνατούν να διαχειριστούν τις σύγχρονες απαιτήσεις διαχείρισης του φορτίου, με την Ινδία να χάνει αρκετά χρήματα σε ετήσια βάση, από την μεταφόρτωση φορτίου που πραγματοποιείται σε λιμάνια τρίτων χωρών όπως το Κολόμπο και η Σινγκαπούρη.

Η προσπάθεια αυτή, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης των χερσαίων και θαλάσσιων εμπορικών υποδομών της Ινδίας, η οποία επιχειρεί να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στις εμπορικές σχέσεις μεταξύ ανατολής και δύσης. Σύμφωνα μάλιστα με δηλώσεις του Ινδού υπουργού Nitin Gadkari, τον Φεβρουάριου του 2016, η Ινδία χρειάζεται να επενδύσει περισσότερα από 1 τρισεκατομμυρίο δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια για να βελτιώσει και να εκσυγχρονίσει τις μεταφορικές της υποδομές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.