Αισιόδοξες οι προβλέψεις του Κρεμλίνου για τις εξαγωγές το 2016 και 2017

Αισιόδοξες οι προβλέψεις του Κρεμλίνου για τις εξαγωγές το 2016 και 2017

53
Αισιόδοξες οι προβλέψεις του Κρεμλίνου για τις εξαγωγές το 2016 και 2017

Ο Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι προβλέπει «περιορισμένη αύξηση» της παραγωγής πετρελαίου στη Ρωσία το 2017 αλλά όχι μείωση της παραγωγής.
Ο Ρώσος αξιωματούχος προέβλεψε ότι τα έργα και οι δράσεις της κυβέρνησης στον τομέα της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό επίπεδο παραγωγής, αλλά και μια μικρή σταδιακή αύξηση, η οποία θα έχει θετικό αντίκτυπο στα έσοδα του προϋπολογισμού της χώρας.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός φάνηκε αισιόδοξος ως προς την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας, η οποία προβλέπεται με βάση τις επίσημες προβλέψεις να ξεκινήσει στα τέλη του 2016 και να συνεχιστεί το 2017.
Σύμφωνα με τον κ. Ντβόρκοβιτς, η Ρωσία θα διατηρήσει την παγκόσμια θέση της στην εξαγωγή σιτηρών και το 2017, ενώ αναμένεται μια σταθερή παραγωγή σε όλες τις καλλιέργειες σιτηρών, η οποία θα επιτρέψει να διατηρηθεί η ηγετική της θέση παγκοσμίως ως προς τις εξαγωγές αλλά και να καλυφθούν οι ανάγκες στην εγχώρια αγορά.
Η ανάπτυξη της παραγωγής και της εξαγωγής προϊόντων γάλακτος θα είναι, επίσης, ένας από τους πιο σημαντικούς τομείς το επόμενο έτος, δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο TASS.
Ο Ρώσος υπουργός ενέργειας κ. Αλεξάντερ Νόβακ, δήλωσε, επίσης, ότι η δημιουργία νέων κέντρων παραγωγής άνθρακα, κυρίως στις ανατολικές περιφέρειες της χώρας, με νέες βιομηχανίες επεξεργασίας άνθρακα, είναι μεταξύ των τομέων προτεραιότητας για το Κρεμλίνο.
Να σημειωθεί, ότι ο άνθρακας είναι το πέμπτο σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν της Ρωσίας μετά το πετρέλαιο, τα προϊόντα πετρελαίου, το φυσικό αέριο και το σίδηρο, ενώ τροφοδοετεί ετησίως με περίπου $10 δις συναλλάγματος στην χώρα.
Αν και το «μερίδιο» του άνθρακα στο συνολικό παγκόσμιο ενεργειακό ισοζύγιο θα μειωθεί σε περίπου 25% σε βάθος χρόνου -από τα σημερινά επίπεδα του 29%- ο Νόβακ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, ότι η παραγωγή άνθρακα στη Ρωσία θα αυξηθεί σε 390 εκατ. τόνους μέσα στο 2016.

Φωτό: flickr.com/Antonio Bonanno/Murmansk port

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.