Την Τρίτη κηδεύεται ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Την Τρίτη κηδεύεται ο Κυριάκος Μαμιδάκης

153
Την Τρίτη κηδεύεται ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Αύριο, Τρίτη 5 Ιουλίου, στις 18.00, στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία του Κυριάκου Μαμιδάκη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Όμιλος των Αδελφών Μαμιδάκη. Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Mamidoil – Jet Oil αποφάσισε να κηρύξει διήμερη αργία σε ένδειξη πένθους για τις εταιρείες του Oμίλου και να προβεί σε δωρεά στη μνήμη του.
Στην ανακοίνωση του Oμίλου τονίζεται ότι «Ο Κυριάκος Μαμιδάκης συνέδεσε το όνομά του με τη δημιουργία και έγραψε ιστορία στην εξέλιξη της επιχειρηματικότητας, εντός και εκτός Ελλάδας. Ακολουθώντας το όραμά του, σχεδόν μισό αιώνα πριν, έβαλε τα θεμέλια για τη δημιουργία ενός πολυσχιδούς ομίλου με δραστηριότητα στην εμπορία πετρελαιοειδών, τη ναυτιλία, τον τουρισμό και στην παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων. Υπήρξε διορατικός και ακούραστος ηγέτης, καθοδηγητής, σεβαστός και προσιτός συνεργάτης, ανιδιοτελής, ακέραιος και απλός άνθρωπος».
Σε ανακοίνωση της οικογένειας αναφέρονται τα ακόλουθα «Αυτός ο άνθρωπος, που λύγισε κάτω από το βάρος του ηγέτη, αποφάσισε να φύγει με το κεφάλι ψηλά, σε πείσμα των συνθηκών που ήθελαν να τον κάνουν να σκύψει το κεφάλι, αφήνοντας παρακαταθήκη σε όλους μας τις αξίες που υπηρέτησε χωρίς καμία παρέκκλιση σε όλη του ζωή».
Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι στον Όμιλο εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι «Η απώλειά του μας βύθισε όλους σε θλίψη, το όραμά του όμως δεν θα πάψει ποτέ να φωτίζει τον δρόμο μας. Η πράξη του αυτή, όσο τραγική και αν είναι, φανερώνει κατά πολύ το ήθος και τον χαρακτήρα του».
Παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων, τυχόν δωρεές στη μνήμη του εκλιπόντος να γίνουν για την υποστήριξη της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων ή του Γηροκομείου Χανίων.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.