Στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της UASC αποφασίζεται η ολοκλήρωση της...

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της UASC αποφασίζεται η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Hapag-Lloyd

130
Στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της UASC αποφασίζεται η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Hapag-Lloyd

Η γερμανική Hapag-Lloyd ηγετικό μέλος της Συμμαχίας G6 συμφώνησε μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων με την United Arab Shipping Company (UASC) στους όρους συγνώνευσης των δύο εταιρειών, ενώ το σύνολο των μετοχών της UASC θα βρεθεί υπό τον έλεγχο της επιχειρηματική συνένωση.
Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση μεταξύ της μεγαλύτερης γερμανικής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τον αραβικό ανταγωνιστή της UASC αποτελεί –σύμφωνα με παράγοντες της ναυτιλιακής αγοράς- ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός.
Με ανακοίνωσή της προς τις γερμανικές χρηματιστηριακές αρχές, η Hapag-Lloyd ενημέρωσε και επισήμως ότι οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει στους όρους της συγχώνευσής τους.
Την έγκρισή του για τη συγχώνευση των δύο εταιρειών έχει δώσει και το Εποπτικό Συμβούλιο της Hapag-Lloyd, με προϋπόθεση ότι οι κύριοι μέτοχοι της γερμανικής εταιρείας με έδρα το Αμβούργο θα αποδεχθούν πλήρως τα μέτρα που προβλέπονται από τη συμφωνία συγχώνευσης. Βεβαία, για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, σημειώνει το Εποπτικό Συμβούλιο απαραίτητη είναι και η σχετική έγκριση από την πλευρά των μετόχων της UASC.
Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, μετά την απογευματινή ανακοίνωση της εταιρείας, η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Hapag-Lloyd (Τradegate (RT)) κινήθηκε ενδοσυνεδριακά ανοδικά έως και 10%, για να κλείσει εν τέλει στο +3,33% και στα €18,075.
Πλέον, το επόμενο βήμα αναμένεται από τους μετόχους της UASC, οι οποίοι πρέπει να συμφωνήσουν κατά την έκτακτη συνέλευσή τους σήμερα Τετάρτη, στο Ντουμπάι, για την επίσημη αποδοχή και από μέρους τους των όρων της συγχώνευσης.
Η συγχώνευση της Hapag-Lloyd, που είναι η έκτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, με το νούμερο έντεκα του χώρου, την United Arab Shipping Company, θα οδηγήσει σε ένα σχήμα που θα προσπεράσει την ανταγωνίστρια Evergreen Line, επιτρέποντας στην γερμανική εταιρεία να καταστεί η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διεθνώς.

Φωτό: flickr.com/ Arne Lütkenhorst

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.