Σε ελεύθερη πτώση οι δια θαλάσσης εξαγωγές από την Ιαπωνία

Σε ελεύθερη πτώση οι δια θαλάσσης εξαγωγές από την Ιαπωνία

123
Σε ελεύθερη πτώση οι δια θαλάσσης εξαγωγές από την Ιαπωνία

Oι εξαγωγές της Ιαπωνίας τον περασμένο Μάιο μειώθηκαν για όγδοο συνεχή μήνα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες στο Τόκιο, κατέγραψαν αρνητικά νούμερα για όλους τους σημαντικούς προορισμούς συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Κίνας και της Ευρώπης, σε σχέση με το 2015.  Οι εξαγωγές δεν αντανακλούν την προοπτική οικονομικής ανάκαμψης που είχε υποσχεθεί  ο πρωθυπουργός Σίνζο  Άμπε και διαφαίνεται ότι η πολλά υποσχόμενη στρατηγική της κυβέρνησης, που επρόκειτο να υποστηρίξει την βιομηχανία και το διεθνές εμπόριο, δεν έχει αποδώσει τους αναμενόμενους καρπούς.

Οι δια θαλάσσης εξαγωγές και αποστολές προς το εξωτερικό υποχώρησαν  κατά 11,3% και οι δια θαλάσσης εισαγωγές, επίσης, μειώθηκαν κατά 13,8%, σε σχέση πάντα με το 2015. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά  10,7%, προς την  Κίνα κατά 14,9%, ενώ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά 4%.

Οι εξαγωγές χάλυβα παρουσίασαν κατακόρυφη πτώση της τάξης του 24%, ενώ αξιοσημείωτη πτώση εμφανίζεται και στις εξαγωγές ημιαγωγών που ξεπερνούν το 20%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.