Στα €4 δις η νέα παραγγελία του Κατάρ

Στα €4 δις η νέα παραγγελία του Κατάρ

286
Στα €4 δις η  νέα παραγγελία του Κατάρ

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri υπέγραψαν στη Ρώμη, παρουσία της Ιταλίδας υπουργού Άμυνας Roberta Pinotti και του ομολόγου της από το Κατάρ Khalid bin Mohammed Al Attiyah, συμφωνία για την κατασκευή επτά πλοίων για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού του εμιράτου του Κατάρ. Η αξία της συμφωνίας αγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Τα ιταλικά ναυπηγεία ανέλαβαν τη ναυπήγηση τεσσάρων κορβετών, δύο σκαφών υποστήριξης, καθώς και μίας αμφίβιας πλατφόρμας προσνήωσης. Επιπλέον, ανέλαβαν την υποχρέωση για παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης στο ΠΝ του Κατάρ για μία περίοδο δεκαπέντε ετών μετά την παράδοση των επτά πλοίων.
Όλα τα πλοία θα κατασκευαστούν στα ιταλικά ναυπηγεία με τις εργασίες ναυπήγησης να ξεκινούν το 2018. Να σημειωθεί ότι η πολυεθνική, αμυντική βιομηχανία της Ιταλίας Leonardo-Finmeccanica είναι αυτή που θα εξοπλίσει τα πολεμικά πλοία με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά αλλά και οπλικά συστήματα, λαμβάνοντας αμοιβή ύψους άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Φωτό: flickr.com/ Gary Bembridge

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.