Ινδία: νέες πολιτικές για την απόκρουση τρομοκρατικών ενεργειών στα λιμάνια

Ινδία: νέες πολιτικές για την απόκρουση τρομοκρατικών ενεργειών στα λιμάνια

44
Ινδία: νέες πολιτικές για την απόκρουση τρομοκρατικών ενεργειών στα λιμάνια

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας, Rajnath Singh, ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη στο Δελχί, την εστίαση της κυβέρνησης σε νέες πολιτικές ως προς τη διασφάλιση των λιμένων και των παράκτιων περιοχών της χώρας από τρομοκρατικές επιθέσεις.
Ο Ινδός αξιωματούχος ανέφερε σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως η ιδιαιτερότητα και η επικινδυνότητα των ακτών της Ινδίας ήρθε στο διεθνές προσκήνιο το 1993, όταν εισήχθησαν εκρηκτικά, με λαθραίο τρόπο, στο Raigad και αργότερα, το 2008, όταν δέκα πακιστανοί τρομοκράτες, μέλη της Lashkar-e-Taiba, επιτέθηκαν στο Μουμπάι, σπέρνοντας τον πανικό στον τοπικό πληθυσμό.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το συγκεκριμένο σχέδιο, αποτελεί το τρίτο κατά σειρά που θα εξετασθεί σε δημόσιο διάλογο, ενώ ως στόχο έχει την ‘ανίχνευση’ τρωτών σημείων σε όλα τα κύρια και μικρότερα ινδικά λιμάνια, με απώτερο σκοπό να καταστήσει τις παράκτιες περιοχές της χώρας, ‘απόρθητες’ για τους τρομοκράτες.
Το σχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των δορυφόρων και σταθμών AIS κατά μήκος της ινδικής ακτογραμμής, μήκους 4,600 μιλίων, καθώς και την εκπαίδευση των τοπικών κοινοτήτων και ειδικά των αλιέων στα νότια της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.