Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας δηλώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού...

Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας δηλώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

103
Οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας δηλώνει ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του International Energy Agency (IEA) Φατίχ Μπιρόλ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο ενός φόρουμ για την ενέργεια που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Sabanci στην Κωνσταντινούπολη, το μέλλον για την αγορά του μαύρου χρυσού παραμένει δυσοίωνο.
Ο αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο «Ανατολή» ότι υπάρχει αρκετό απόθεμα πετρελαίου σε όλο τον κόσμο και η ζήτησή του δεν αναμένεται τα επόμενα χρόνια να ξεπεράσει τα συνήθη δεδομένα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο κ. Μπιρόλ τόνισε ότι δεν προβλέπεται μια απότομη αύξηση των τιμών του για τα επόμενα χρόνια ενώ υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία οι επενδύσεις στη βιομηχανία παραγωγής και εκμετάλλευσης πετρελαίου μειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια σε όλα τα επίπεδα. «Αυτό σημαίνει ότι οι δύσκολες ημέρες είναι μπροστά μας» δήλωσε μάλιστα χαρακτηριστικά στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων
Η πρόσφατη ανέλιξη των τιμών του πετρελαίου για τον κ. Μπαρόλ οφείλεται στην πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, στις διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού στη Νιγηρία, και στην πτώση της αξίας του δολαρίου στις ΗΠΑ. Ο κ. Μπιρόλ αναφέρθηκε επίσης στην αγορά LNG και προέβλεψε ότι η αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης φυσικού αερίου θα επιβραδυνθεί έως και 1,5% ετησίως καθ’ όλη τη διάρκεια από το 2015 έως το 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.