38% μειώθηκε η κερδοφορία της SAS παρά την πτώση των τιμών πετρελαίου

38% μειώθηκε η κερδοφορία της SAS παρά την πτώση των τιμών πετρελαίου

59
38% μειώθηκε η κερδοφορία της SAS παρά την πτώση των τιμών πετρελαίου

O σκανδιναβικός αερομεταφορέας SAS ανακοίνωσε μία σημαντική μείωση της κερδοφορίας του κατά τους πρώτους μήνες του έτους, παρά τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και την προσπάθεια της εταιρείας για περιορισμό του λειτουργικού της κόστους. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωσή της οι αιτίες που οδήγησαν σε μείωση των κερδών συνδέεται άμεσα με την πολιτική των χαμηλών ναύλων αλλά και με τη δυσμενή συναλλαγματική ισοτιμία της σουηδικής κορώνας.
Τα καθαρά κέρδη της SAS μειώθηκαν κατά 38% μεταξύ Φεβρουαρίου και Απριλίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, αγγίζοντας τα 18,4 εκατ. ευρώ.
Από την άλλη οι πωλήσεις κατέγραψαν πτώση κατά 5%, φτάνοντας στα σχεδόν 960 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SAS Rickard Gustafson τόνισε σε δηλώσεις του ότι «τα αδύναμα αποτελέσματα οφείλονται πρωτίστως σε τρεις παράγοντες: στην αυξημένη πίεση στις τιμές των εισιτηρίων, στα αυξημένα έξοδα της τεχνικής συντήρησης των αεροσκαφών, καθώς και στην δυσμενή συναλλαγματική ισοτιμία της κορώνας».
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία πέρα από τη σημαντική μείωση της κερδοφορίας της έχει να αντιμετωπίσει και την απεργία που κήρυξαν οι Σουηδοί πιλότοι της, από την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουνίου. Μία κινητοποίηση που εκτιμάται ότι κοστίζει στην εταιρεία ημερησίως ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ και μάλιστα εν μέσω της υψηλής τουριστικής περιόδου για την Σκανδιναβία.
Οι Δανοί και Νορβηγοί πιλότοι της εταιρείας δεν συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Φωτό: www.sasgroup.net

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.