Νέος λιμενικός κόμβος στον Ισημερινό

Νέος λιμενικός κόμβος στον Ισημερινό

101
Νέος λιμενικός κόμβος στον Ισημερινό

H DP World, o παγκόσμιος κολοσσός στα λιμενικά και μεταφορικά έργα με έδρα το Ντουμπάι, ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης και ανάπτυξης ενός νέου κομβικού λιμένα με έργα αξίας $ 1 δις στον Ισημερινό. Η σύμβαση παραχώρησης και εκμετάλλευσης θα έχει διάρκεια 50 ετών και θα επιτρέπει σε πολλαπλούς χρήστες την φορτοεκφόρτωση στον λιμένα.
Το νέο έργο θα είναι στον λιμένα Posorja, περίπου 65 χιλιόμετρα από την πόλη Guayaquil, ενώ η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα σε έξι έως εννέα μήνες και θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες. Οι εργασίες θα διεξαχθούν με τους τοπικούς εταίρους της DP World, Consorcio Nobis και Grupo Vilaseca
Η αρχική επένδυση θα περιλαμβάνει την αγορά γης, της εκβάθυνση της θαλάσσιας περιοχής την κατασκευή οδικής αρτηρίας 20 χιλιομέτρων και τον εξοπλισμό για τη μετακίνηση και αποθήκευση εμπορευματοκιβώτιων και άλλων φορτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.