Οι Βίκινγκς διασχίζουν τον Ατλαντικό και φτάνουν στην Βόρεια Αμερική (βίντεο)

Οι Βίκινγκς διασχίζουν τον Ατλαντικό και φτάνουν στην Βόρεια Αμερική (βίντεο)

186
Οι Βίκινγκς διασχίζουν τον Ατλαντικό και φτάνουν στην Βόρεια Αμερική (βίντεο)

Το μεγαλύτερο αντίγραφο πλοίου των αρχαίων Βίκινγκς έφτασε στις ακτές του ανατολικού Καναδά μετά από ένα απαιτητικό ταξείδι στον Ατλαντικό Ωκεανό, έχοντας αφήσει τις σκανδιναβικές ακτές στα τέλη του περασμένου Απριλίου και συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου.
Το όνομα που του έχει δοθεί στο πλοίο είναι το «Harald Fairhair», προς τιμήν του βασιλιά που κατάφερε να ενώσει τη Νορβηγία τον 10ο αιώνα.
Ο καπετάνιος που να οδήγησε το πλοίο στον Καναδά και συγκεκριμένα στο λιμάνι του Αγίου Αντωνίου στη Νέα Γη του Καναδά, είναι ο Björn Ahlander, με καταγωγή από την Σουηδία. Το πλοίο έφτασε στον Άγιο Αντώνιο την Τετάρτη 1 Ιουνίου, έχοντας ταξιδέψει στα δύσκολα νερά του Ατλαντικού για περισσότερο από ένα μήνα.
Το πλοίο ακολούθησε μία διαδρομή μέσω των Νήσων Φερόε, των Νησιών Σέτλαντ, της Ισλανδίας και της Γροιλανδίας.
Ο Björn Ahlander φτάνοντας στον Καναδά δήλωσε ικανοποιημένος και «περήφανος για τους 32 άνδρες και γυναίκες μου, μέλη του πληρώματος, που πέτυχαν αυτόν τον άθλο». «Το να διασχίσεις τον Ατλαντικό δεν είναι κάτι εύκολο. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα κατά την διάρκεια του πλου, αλλά το πλήρωμά μου παρέμεινε αισιόδοξο και δυνατό».
Αφορμή αυτής της προσπάθειας διάπλου του Ατλαντικού ήταν να αποδειχθεί και στην πράξη, πως οι Βίκινγκς με τα πλοία τους ήταν σε θέση να διασχίσουν τον Ωκεανό. Κάτι που πιστεύεται ότι το είχαν πράξει πολύ πριν ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύψει τη νέα ήπειρο.
Δείτε στα βίντεο που ακολουθεί εντυπωσιακές εικόνες από τον απόπλου του σύγχρονου πλοίου των Βίκινγκς από τις σκανδιναβικές ακτές, αλλά και την άφιξή του στον Καναδά.

Μπορείτε να δείτε τα βίντεο εδώ:

Φωτό: flickr.com/ Andy Topham/ Draken Harald Hårfagre

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.