Ντεμπούτο του νέου κυπριακού αερομεταφορέα στον Ελ. Βενιζέλο

Ντεμπούτο του νέου κυπριακού αερομεταφορέα στον Ελ. Βενιζέλο

168
Ντεμπούτο του νέου κυπριακού αερομεταφορέα στον Ελ. Βενιζέλο

COBALT – Στους αιθέρες από σήμερα η νέα αεροπορική της Κύπρου

Η πρώτη πτήση της COBALT – του νέου κυπριακού αερομεταφορέα – πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου, με αφετηρία τη Λάρνακα και προορισμό την Αθήνα.
Πρόκειται για μια πτήση γνωριμίας με δημοσιογράφους και ξεχωριστούς καλεσμένους, που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη λειτουργίας της νέας αεροπορικής εταιρείας της Κύπρου.
Το αεροσκάφος, τύπου Airbus A320, αναχώρησε από τον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας για το Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα.
Αμέσως μετά την προσγείωση ακολούθησε σύντομη εκδήλωση στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport, στην οποία παρευρέθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι από Κύπρο και Ελλάδα.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της COBALT, Γρηγόρης Διάκου «Αναγνωρίζοντας την κορυφαία θέση που έχει η Ελλάδα στις προτιμήσεις, αλλά και τις καρδιές των Κυπρίων, επιλέξαμε την Αθήνα σαν προορισμό για την πρώτη μας πτήση. Λαμβάνοντας αυτό το δεδομένο υπόψη, και κατανοώντας τη σημασία της Αθήνας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για τους κατοίκους τους νησιού μας, η COBALT θα πραγματοποιεί 3 καθημερινές πτήσεις από τη Λάρνακα στην Αθήνα, δημιουργώντας μια γέφυρα που θα ενώνει την Κύπρο με την Ελλάδα σε καθημερινή βάση».
Η πρώτη πτήση της COBALT πραγματοποιήθηκε ακριβώς δύο εβδομάδες μετά την έκδοση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα από το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου.
Πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς θα προστεθούν στο πτητικό πρόγραμμα της COBALT μέχρι το τέλος Ιουνίου, περίοδος κατά την οποία ο στόλος της εταιρείας θα ενισχυθεί με ακόμα τρία αεροσκάφη.
Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, η εταιρεία θα πετάει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Λονδίνο, Μάντσεστερ, Δουβλίνο και Παρίσι, ενώ περισσότεροι προορισμοί θα προστεθούν σύντομα.
Η νέα αεροπορική εταιρεία, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της, έχει στόχο να χτίσει πάνω στην επιτυχία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, φιλοδοξώντας να προσφέρει υπηρεσίες που όχι απλώς θα γεμίσουν το κενό που άφησαν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και να ενδυναμώσει την εικόνα της Κύπρου σαν προορισμό για όλο τον χρόνο και σαν περιφερειακή αεροπορική βάση. Έμφαση θα δοθεί επίσης στην καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
«Το χαμηλό κόστος είναι το κλειδί της επιτυχίας, επειδή μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε νέα επιβατική κίνηση. Εκτός από αυτό, όμως, σκοπεύουμε να είμαστε ευρηματικοί και δημιουργικοί όσον αφορά τις υπηρεσίες που θα προσφέρουμε. Θέλουμε να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες σε οικονομικές τιμές στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε», πρόσθεσε ο επικεφαλής της COBALT.
gl

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.