Με απεργία πείνας απαντούν Ινδοί ναυτικοί στη μη αύξηση των μισθών τους

Με απεργία πείνας απαντούν Ινδοί ναυτικοί στη μη αύξηση των μισθών τους

233
Με απεργία πείνας απαντούν Ινδοί ναυτικοί στη μη αύξηση των μισθών τους

Διακόσιοι περίπου ναυτικοί της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Ινδίας – Shipping Corporation of India, έχουν προχωρήσει εδώ και τρεις ημέρες σε απεργία πείνας, υποστηρίζοντας ότι στην περίπτωση που η διοίκηση της εταιρείας δεν τηρήσει την υπόσχεσή της για αύξηση των μισθών τους τότε θα συνεχίσουν την απεργία τους.
Η Shipping Corporation of India είχε υποσχεθεί τον Μάρτιο του 2015, μετά από συμφωνία με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ότι θα αυξήσει τους μισθούς των ναυτικών κατά 30%. Όμως, η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στην υλοποίηση των όρων της συμφωνίας.
Το αποτέλεσμα της άρνησης της εταιρείας να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα οδήγησε εκατοντάδες ναυτικούς, που επανδρώνουν 16 εκ των πλοίων της, σε απεργία πείνας, θεωρώντας πως είναι το μόνο μέσο αντίδρασης που τους έχει απομείνει.
Ο Abdulgani Y Serang, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης των Ναυτικών της Ινδίας, ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε περίπτωση που η στάση της διοίκησης της εταιρείας παραμείνει αμετάβλητη, τότε τα μέλη της Ένωσης είναι αποφασισμένα να προχωρήσουν σε ακόμα πιο έντονες αντιδράσεις.

Φωτό: www.shipindia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.