Δραματική πτώση παραγωγής άνθρακα στην Κίνα

Δραματική πτώση παραγωγής άνθρακα στην Κίνα

69
Δραματική πτώση παραγωγής άνθρακα στην Κίνα

Η παραγωγή άνθρακα στην επαρχία Shanxi, τη μεγαλύτερη περιοχή παραγωγής άνθρακα της Κίνας, μειώθηκε δραματικά κατά 21,3% σε σχέση με τον Απρίλιο 2015, καθώς οι τοπικές αρχές προχώρησαν στη μείωση της παραγωγικής ικανότητας.
Οι εγχώριες εταιρείες εξόρυξης άνθρακα με ετήσια έσοδα άνω των 20 εκατομμυρίων γιουάν αντιμετωπίζουν σοβαρή πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα η οποία βραχυκυκλώνεται από την επιβράδυνση της οικονομίας της χώρας.
Ειδικότερα, κατά το 2015 η βιομηχανία εξόρυξης άνθρακα στην περιοχή Shanxi κατέγραψε απώλειες της τάξης των 9,4 δισεκατομμύρια γιουάν, ή περίπου 10 γιουάν ανά τόνο άνθρακα.
Τον περασμένο μήνα, οι τοπικές εταιρείες εκμετάλλευσης ανθρακωρυχείων “διατάχθηκαν” να λειτουργούν με λιγότερο από το 84% της παραγωγικής τους ικανότητας. Πολλά ορυχεία “υποχρεώθηκαν” επίσης να σταματήσουν την παραγωγή και τα όποια έργα εξόρυξης.
Η επαρχιακή κυβέρνηση της Shanxi, δήλωσε στα τοπικά πρακτορεία της Κίνας ότι τον Ιούνιο θα σταματήσει την έγκριση νέων έργων εξόρυξης άνθρακα και θα περιορίσει την παραγωγή άνθρακα σε 100 εκατομμύρια τόνους μέχρι το 2020 .

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.