Η βόρεια Γαλλία συνδέεται με το Ρότερνταμ και αποκτά ευκολότερη πρόσβαση στις...

Η βόρεια Γαλλία συνδέεται με το Ρότερνταμ και αποκτά ευκολότερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές

99
Η βόρεια Γαλλία συνδέεται με το Ρότερνταμ και αποκτά ευκολότερη πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές

Μία νέα τακτική σιδηροδρομική σύνδεση εγκαινιάζεται μεταξύ της γαλλικής πόλης Dourges στην περιοχή του Hauts-de-France και του λιμένα του Ρότερνταμ, η οποία συνδυαζόμενη με τη λειτουργίας μίας νέα σύνδεση εσωτερικής ναυσιπλοΐας προσφέρει εξαιρετικές αναπτυξιακές προοπτικές για την ευρύτερη βιομηχανική περιοχή της βορειο-δυτικής Γαλλίας αλλά και μία πιο εύκολη έξοδο των προϊόντων της προς τις διεθνείς αγορές.
Η Γαλλία αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και των βιομηχανιών ηλεκτρικών ειδών, φαρμάκων και μεταποίησης τροφίμων. Όμως, η Γαλλία, και κυρίως οι βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, έχει έναν από τους πλέον ανεπτυγμένους γεωργικούς τομείς, ενώ σημαντικότατη είναι και η παραγωγή οινοπνευματωδών ποτών, ιδίως κρασιού.
Για την προώθηση όλων αυτών των προϊόντων προς τις αγορές του κόσμου ο λιμένας του Ρότερνταμ αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια ως μία ελκυστική επιλογή. Ενώ με τα σχέδια για την περαιτέρω ενίσχυση των οδών της εσωτερικής ναυσιπλοΐας, το Ρότερνταμ θα αναδειχθεί ως βέλτιστη επιλογή για το εξαγωγικό αλλά και για το εισαγωγικό εμπόριο της Γαλλίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στόχος είναι να ενισχυθούν περαιτέρω οι οδοί της εσωτερικής ναυσιπλοΐας, που ήδη συνδέουν το Ρότερνταμ μέσω της Φλάνδρας και της Βαλονίας με την κεντρική και βορειο-δυτική Γαλλία, επιτρέποντας την άνετη κυκλοφορία μεταξύ των δύο περιοχών μεγαλύτερων ποταμόπλοιων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.
Η ενίσχυση αυτών των οδών εσωτερικής ναυσιπλοΐας θα υλοποιηθεί μέσω ενός νέου ευρωπαϊκού προγράμματος του Seine-Scheldt project, το οποίο θα ενώσει τον Σηκουάνα με τον ποταμό Σκάλδη (Σχέλντε) του Βελγίου. Αυτό το έργο έλαβε το πράσινο φως και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.