Βραβεία Ευκράντη 2015: Βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας

Βραβεία Ευκράντη 2015: Βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας

103
Βραβεία Ευκράντη 2015: Βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας
Ο καπτ. Ευ. Κούζιλος παρέλαβε οτ βραβείο εκ μέρους των φίλων του Liberty

Τα βραβεία «Ευκράντη» διοργανώνονται κάθε χρόνο από τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη της ΕΝΟΕ και του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και απονεμήθηκαν στις 18 Μαϊου 2016, στην ανακαινισμένη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά.

To βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας – υποψήφιοι για το οποίο μπορεί να είναι ναυτιλιακές εταιρείες που παρουσιάζουν οργανωμένη, σταθερή, διαυγή και ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική μέσω της συνεργασίας με εκπροσώπους των ΜΜΕ – απονεμήθηκε για το 2015, στον Όμιλο Φίλων Liberty.

Στις 11 Ιανουαρίου του 2009 κατέπλευσε στην Ακτή Βασιλειάδη το θρυλικό πλοίο «SS Hellas Liberty» ύστερα από ταξίδι ενός και πλέον μηνός, που ξεκίνησε από το Νόρφολκ της Βιρτζίνια. Το «SS Hellas Liberty» είναι ένα από τα τρία πλοία τύπου Λίμπερτυ που υπάρχουν διεθνώς και παραχωρήθηκε στη χώρα μας από την αμερικανική κυβέρνηση έπειτα από πολύχρονες προσπάθειες των Ελληνοαμερικανών γερουσιαστών Λεωνίδα Ραπτάκη και ∆ημητρίου Γιάνναρου, του Αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα Charles P. Ries καθώς και των εφοπλιστών Σπύρου Πολέμη και καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

Το Λίμπερτυ αποτελεί το σύμβολο της αναγέννησης της σημερινής ελληνικής ναυτιλίας, ενώ παράλληλα συνθέτει ένα ζωντανό μουσείο που δένει με τις εκδηλώσεις που διενεργούνται τις νέες με τις προηγούμενες γενεές της ναυτοσύνης. Αποτελεί δικαίωση αυτών που αρχικά συνέλαβαν και κυνήγησαν την ιδέα της απόκτησης, όπως ο Σπύρος Πολέμης και άλλοι εφοπλιστές, αλλά και του αείμνηστου καπτ. Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ο οποίος όχι μόνον πίστεψε στη διαχρονική αξία αυτού του έργου, αλλά γενναιόδωρα κάλυψε τα έξοδα για την αποκατάσταση και λειτουργία του πλοίου ακόμη και στις ημέρες μας μαζί με πολλούς άλλους.

Ο Όμιλος Φίλων Λίμπερτυ, που ιδρύθηκε από εξέχοντα μέλη της μεγάλης ναυτιλιακής οικογένειας και έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και συντήρηση του πλοίου, αποτελείται από ανθρώπους που έχουν σχέση με τη θάλασσα, τα πλοία, τις εταιρείες κτλ. Κοινό τους γνώρισμα, το ότι όλοι τους έχουν αγάπη, σεβασμό και βεβαίως μεράκι. Ο όμιλος χρήζει της υποστήριξης όλων μας προκειμένου να καταστεί δυνατή η συνέχεια λειτουργίας του «SS Hellas Liberty», αυτού του φάρου που θα φωτίζει και θα συνδέει το παλαιό και το νέο, το συναισθηματισμό και την πραγματικότητα και θα καταδεικνύει διαχρονικά ότι με προσπάθεια, με αγάπη, με ελεύθερο πνεύμα και αφοσίωση, πάντα θα πραγματοποιείς τους στόχους και θα προοδεύεις. Θα είναι, επιπλέον, και μια απότιση φόρου τιμής προς αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, στον πόλεμο, κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη βοήθεια που προσέφερε και προσφέρει η ναυτιλία στην εθνική οικονομία διαχρονικά.

Πάνος Ζαχαριάδης,
Τεχνικός διευθυντής Atlantic Bulk Carriers Management Ltd

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.