Απετράπη πειρατική επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Κόλπο του Άντεν

Απετράπη πειρατική επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Κόλπο του Άντεν

1265
Απετράπη πειρατική επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον Κόλπο του Άντεν

Στις 16 Μάϊου 2016 εκδηλώθηκε πειρατική επίθεση από ομάδα ενόπλων εναντίον ενός πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ αυτό έπλεε στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν. Την πληροφορία έδωσε στην δημοσιότητα το International Maritime Bureau.
Πιο συγκεκριμένα, πέντε μικρά πλοιάρια, στα οποία επέβαιναν ένοπλοι άνδρες, άρχισαν να πλησιάζουν το πλοίο από την πλευρά της πρύμνης του με στόχο να επιτεθούν, να επιβιβαστούν σε αυτό με σχοινένιες σκάλες και να το καταλάβουν.
Στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει την πειρατική επίθεση ο πλοίαρχος αύξησε την ταχύτητα και έδωσε οδηγίες στο πλήρωμα να είναι προετοιμασμένο για παν ενδεχόμενο. Σε ετοιμότητα τέθηκαν και ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο πλοίο και όταν οι πειρατικές ομάδες επιχείρησαν να επιτεθούν, οι ειδικοί φρουροί έριξαν προειδοποιητικές βολές αναγκάζοντας τους πειρατές να τραπούν σε φυγή. Η επόμενη κίνηση του πλοιάρχου ήταν να επικοινωνήσει με παραπλέοντα πολεμικά πλοία, ένα εκ των οποίων έδωσε εντολή να απονηωθεί ένα στρατιωτικό ελικόπτερο για να επιτηρήσει την θαλάσσια περιοχή του συμβάντος.
Αυτή η νέα πειρατική επίθεση έρχεται να καταδείξει ότι το πρόβλημα της πειρατείας στον Κόλπο του Άντεν παραμένει, παρά τη μείωση των επιθέσεων που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.
Αξίζει να αναφερθεί πως παρά το σημαντικό περιορισμό της πειρατικής δραστηριότητας στην περιοχή του Κόλπου του Άντεν και της Αραβικής Θάλασσας, τα πολεμικά πλοία που συμμετέχουν στην επιχείρηση Atalanta της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν τις περιπολίες τους μέχρι και τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους.

Φωτό: www.bundesregierung.de

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.