Σανγκάη, ο προτιμητέος λιμένας για τα κρουαζιερόπλοια στην Ασία

Σανγκάη, ο προτιμητέος λιμένας για τα κρουαζιερόπλοια στην Ασία

88
Σανγκάη, ο προτιμητέος λιμένας για τα κρουαζιερόπλοια στην Ασία

Η αγορά της κρουαζιέρας στην Ασία, και κυρίως στην Κίνα, σημειώνει σημαντική ανάπτυξη κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, με την Σαγκάη να αναδεικνύεται ως ο πλέον προτιμητέος λιμένας προσέγγισης για τα κρουαζιερόπλοια και το πλέον σημαντικό homeport της Κίνας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 από το λιμένα της Σαγκάης διακινήθηκαν 1,6 εκατομμύρια επιβάτες, καταγράφοντας σε σχέση με τα μεγέθη του 2014 αύξηση κατά σχεδόν 60%. Με αυτά τα μεγέθη η Σαγκάη εισήλθε στο top 10 των λιμένων, που έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε επιβάτες κρουαζιέρας στον κόσμο.
Πέραν της Σαγκάης, άλλοι ασιατικοί λιμένες που κατέγραψαν καλές επιδόσεις στην διακίνηση επιβατών κρουαζιέρας είναι αυτοί του Τιαντζίν (Κίνα), του Χονγκ Κονγκ (Κίνα), του Πενάνγκ (Μαλαισία), καθώς και του Φριμάντλ στην Αυστραλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία η Κίνα μέχρι το 2020 αναμένεται να αναδειχθεί ως η κυριότερη αγορά κρουαζιέρας στην Ασία, με ένα σύνολο σχεδόν 4,5 εκατομμυρίων επιβατών.

Φωτό: touch.shio.gov.cn

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.