Η απονομή των βραβείων Ευκράντη 2015

Η απονομή των βραβείων Ευκράντη 2015

1081
Η απονομή των βραβείων Ευκράντη 2015
Oι βραβευθέντες Νίκος και Αλίκη Βλασσοπούλου με τον Σταμο Ι. Φαφαλιό

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν τα Ναυτικά Χρονικά υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη και της Ένωσης ναυτιλιακών Οικονομολόγων Ελλάδος. Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδης την Τετάρτη 18 Μαΐου, συγκεντρώθηκαν για μία ακόμη χρονιά οι πρωταγωνιστές και οι φίλοι της ελληνικής ναυτιλίας για να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους βραβευθέντες οι οποίοι όπως κάθε χρόνο επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή των βραβείων. Η επιτροπή η οποία αποτελείται από προσωπικότητες της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του ακαδημαϊκού τομέα, συντάκτες του ναυτιλιακού ρεπορτάζ καθώς και από βραβευθέντες προηγούμενων ετών, επέλεξε οχτώ προσωπικότητες και φορείς που διαπρέπουν στον ευρύτερο χώρο της ναυτιλίας, αποτελώντας πρότυπα ήθους και αξιών. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 85 ετών έκδοσης του περιοδικού ταινία μικρού μήκος με θέμα την παράλληλη πορεία του περιοδικού και της γιγάντωσης της ελληνικής ναυτιλίας.

tsam-149
O Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, κ. Π. Λασκαρίδης, καλωσορίζει τους βραβευθέντες και καλεσμένους της εκδήλωσης

Για πρώτη φορά θεσπίστηκε ειδικό βραβείο εις μνήμην της κας Μαριλένας Λασκαρίδου, για προσωπικότητες και φορείς που προάγουν την αριστεία στο ναυτιλιακό πολιτισμό και αποτελούν αρωγούς την ελληνική ναυτιλιακή κληρονομιά και παράδοση.

Ο πρόεδρος της INTERCARGO κ. Ι. Πλατσιδάκης χαιρετίζει την εκδήλωση εκ μέρους της κριτικής επιτροπής
Ο πρόεδρος της INTERCARGO κ. Ι. Πλατσιδάκης χαιρετίζει την εκδήλωση εκ μέρους της κριτικής επιτροπής

Τα βραβεία αναλυτικά:

1. Το βραβείο υποστήριξης της ελληνικής ναυτιλιακής επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στις εταιρείες Mylaki Shipping Agency Ltd και Seaven Group για την πολύπλευρη στήριξή τους στην εν γένει επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

tsam-115
Οι βραβεβευθέντες Στράτος και Νίκος Τσαλαμανιός με τη μητέρα τους Σάρα Δανισκίδου- Τσαλαμανιού

2. Το βραβείο κοινωνικής προσφοράς από ναυτιλιακή προσωπικότητα ή φορέα απονεμήθηκε στο Greek Orthodox Charity Organization, μία οργάνωση γυναικών της ελληνικής παροικίας του Λονδίνου, με έντονη κοινωνική προσφορά.

tsam-202
Η κ. Άντζελα Κουλουκουντή, αντιπρόεδρος του GOCO, παραλαμβάνει το βραβείο από την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά κ. Ειρήνη Νταϊφά

tsam-95
3. Το βραβείο διεθνούς προβολής της ελληνικής ναυτιλίας απονεμήθηκε σε τρεις καταξιωμένους δημοσιογράφους, ανταποκριτές ξένων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τους κκ. David Glass, Nigel Lowry και την κα. Gill Whitaker, για την επί χρόνια υποστήριξή τους στην εξωστρέφεια της ελληνικής ναυτιλίας.

4. Το βραβείο καλύτερου Manager απονεμήθηκε στον Καπτ. Δημήτρη Ματθαίου της Arcadia Ship Management, για την γενικότερη επιτυχημένη πορεία της εταιρείας.

tsam-165
Ο καπτ. Δημήτρης Ματθαίου παραλαμβάνει το Βραβείο από τον δημοσιογράφο Μηνά Τσαμόπουλο

 

5. Το βραβείο για την αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση απονεμήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου για την πολυετή προσφορά του στα ελληνικά ναυτιλιακά γράμματα.

6. Το βραβείο καλύτερης στρατηγικής επικοινωνίας απονεμήθηκε στον Όμιλο Φίλων Liberty για την προώθηση και προβολή του “Hellas Liberty” ως ζωντανό τμήμα της μακραίωνης ελληνικής ναυτιλιακής ιστορίας.

7. Το βραβείο συνολικής προσφοράς στη ναυτιλία απονεμήθηκε στο ζεύγος Νικολάου και Αλίκης Βλασσοπούλου, με πολυετή παρουσία και προσφορά τόσο στο ναυτιλιακό στίβο όσο και στην ευρύτερη κοινωνία.

8. Το βραβείο Μαριλένας Λασκαρίδη απονεμήθηκε, σε μία έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα, στον κ. Τάσο Ζιάσκα, εκπαιδευτικό της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ο οποίος υπηρετεί στο ακριτικό νησί των Αρκιών τιμώντας το λειτούργημά του, διδάσκοντας τους δύο μοναδικούς μαθητές του νησιού.

tsam-209
Η κ. Σουζάνα Λασκαρίδη απονέμει το Βραβείο Ευκράντη- Μαριλένας Λασκαρίδου στον Τάσο Ζιάσκα

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

tsam-178
Ο γ.γ. ΥΝΝΠ καθηγητής Ι. Θεοτοκάς, ο κ. Περικλής Παναγόπουλος, ο Ναύαρχος Ευθ. Μητρόπουλος, η εκδότης των Ναυτικών Χρονικών Ι. Μπίσια και ο κ. Ν. Βλασσόπουλος

 

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι:
• American Bureau of Shipping (ABS)
• MACGREGOR
• The Marshall Islands Registry
• Lufthansa
• Citrus – Άρωμα μνήμης
• Κτήμα Άλφα

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.