Στόχος είναι ο Πειραιάς να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows

Στόχος είναι ο Πειραιάς να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows

343
Στόχος είναι ο Πειραιάς να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows

Με την εναρκτήρια εκδήλωση άνοιξε χθες Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, τις πύλες του για το κοινό το 15th EAST NED YACHT SHOW-Marina Zeas 2016. Την έκθεση εγκαινίασαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού Αντώνης Στελλιάτος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Γιώργος Κολλίντζας.
Ο Αντώνης Στελλιάτος- Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης, δήλωσε ότι «Στόχος μας είναι το όνομα του Πειραιά να ταυτιστεί με τα μεγαλύτερα yacht shows στον κόσμο και σε αυτή την προσπάθεια συμπορευόμαστε με τον Δήμο Πειραιά. Θέλουμε να αναδείξουμε τις δυνατότητες που προσφέρονται στον τουριστικό κόσμο του yachting, διότι πιστεύουμε ότι αυτή η όμορφη πόλη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, ο μεγαλύτερος σταθμός κρουαζιέρας της χώρας, μπορεί να εξελιχθεί και ως προορισμός διεθνούς βεληνεκούς για τα σκάφη αναψυχής και όχι μόνο».
Ο Γιώργος Κολλίντζας, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος και τόνισε την αισιοδοξία του για το λαμπρό μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού.
Ο Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά, στην ομιλία του τόνισε ότι ο Πειραιάς ως το εμπορικότερο λιμάνι της χώρας, αποτέλεσε για ακόμη μια φορά το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, για έναν τόσο σημαντικό λόγο, όπως είναι ο ελληνικός θαλάσσιος τουρισμός και οι δυνατότητες που προσφέρει.
Στον χαιρετισμό του ο Θ. Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε ότι σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι αναγκαίο να στηριχθεί η ελληνική ναυτική επιχειρηματικότητα από όλους και αποτελεί πρόκριμα για την επίτευξη αυτή η συνεργασία όλων τόσο των φορέων όσο και των πολιτών για την αντιμετώπιση των διαρκών προκλήσεων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.