Η άνοδος και η πτώση των Κινεζικών θαλασσίων μεταφορών

Η άνοδος και η πτώση των Κινεζικών θαλασσίων μεταφορών

132
Η άνοδος και η πτώση των Κινεζικών θαλασσίων μεταφορών

Οι εξαγωγές της Κίνας (όσον αφορά την αξία τους σε γιουάν) αυξήθηκαν κατά 4,1% τον Απρίλιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 5,7%, σύμφωνα με τα τελωνειακά στοιχεία που εξέδωσε το Πεκίνο για το μήνα Απρίλιο.
Η αύξηση των εξαγωγών τον Απρίλιο ήταν ηπιότερη από την αύξηση του 18,7% το Μάρτιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με την πτώση 1,7% τον προηγούμενο μήνα.
Κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2016, οι εξαγωγές μειώθηκαν 2,1 % από έτος σε έτος, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν 7,5 %.
Οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας, αυξήθηκαν 1,3 % από έτος σε έτος, κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες, ενώ οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της Ένωσης της Νοτιοανατολικής Ασίας, μειώθηκαν κατά 3,5%.
Οι εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, αργού πετρελαίου και χαλκού σημείωσαν σημαντική αύξηση κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους: καταγράφηκε αύξηση 6,1% στις εισαγωγές σιδηρομεταλλεύματος, 11,8% στις εισαγωγές αργού πετρελαίου και 23,1% στις εισαγωγές χαλκού αλλά οι εισαγωγές καθαρού πετρελαίου, άνθρακα και χάλυβα υποχώρησαν.