Η Damen προς ναυπήγηση νέου κρουαζιερόπλοιου που θα πλέει από την Πολυνησία...

Η Damen προς ναυπήγηση νέου κρουαζιερόπλοιου που θα πλέει από την Πολυνησία έως το Βορειοδυτικό Πέρασμα

65
Η Damen προς ναυπήγηση νέου κρουαζιερόπλοιου που θα πλέει από την Πολυνησία έως το Βορειοδυτικό Πέρασμα

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξανόμενη τάση προς τις πολυτελείς κρουαζιέρες εξερεύνησης και περιπέτειας, οι οποίες φέρνουν τους λάτρεις της θάλασσας κοντά στις πιο ακραίες και δυσπρόσιτες γωνιές του πλανήτη, προσφέροντας ένα ιδιαίτερο είδος διακοπών γεμάτο δράση και έντονες εμπειρίες.
Σε αυτή, λοιπόν, τη νέα αγορά στρέφεται τόσο η ολλανδική ναυπηγική εταιρεία Damen όσο και ο νέος συνεργάτης της Expedition Voyage Consultants Ltd, μία εταιρεία που ειδικεύεται σε παροχή τεχνογνωσίας για οργάνωση κρουαζιέρων εξερεύνησης. Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα νέο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 100 επιβάτες και το οποίο θα μπορεί να πλέει σε προορισμούς που βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου από την Πολυνησία έως και το Βορειοδυτικό Πέρασμα, και από την Αρκτική έως την Ανταρκτική, όπως δηλώνει ο Ben Lyons, ο διευθύνων σύμβουλος της Expedition Voyage Consultants Ltd.
Από την πλευρά του ο Henk Grunstra, ο διευθυντής προϊόντων της Damen με αφορμή τη συνεργασία των δύο εταιρειών ανέφερε ότι το νέο πλοίο που σχεδιάζεται θα σηματοδοτήσει την είσοδο της αγοράς κρουαζιέρας εξερεύνησης και περιπέτειας σε μία νέα εποχή, προσφέροντας στους πελάτες τους μία τελείως διαφορετική εμπειρία σε σχέση με τα όσα ισχύουν σήμερα. Το νέο κρουαζιερόπλοιο θα είναι σε θέση να πλέει σε νέες συναρπαστικές θαλάσσιες διαδρομές, παρέχοντας ένα σαφώς υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, οικονομίας και άνεσης. Μάλιστα, οι επιβάτες του νέου πλοίου θα μπορούν να επισκέπτονται σχεδόν κάθε προορισμό σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, ενώ θα έχουν την δυνατότητα εναέριας ή και υποθαλάσσιας εξερεύνησης με την χρήση ελικοπτέρου και υποβρυχίου αντιστοίχως.
Τα τελικά σχέδια του νέου κρουαζιερόπλοιου εξερεύνησης και περιπέτειας αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα το προσεχές φθινόπωρο.

Φωτό: http://www.damen.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.