Ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο παγοθραυστικό για την Αυστραλία

Ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο παγοθραυστικό για την Αυστραλία

121
Ολλανδική εταιρεία σχεδιάζει ένα νέο παγοθραυστικό για την Αυστραλία

Η ολλανδική εταιρεία Knud E. Hansen ανέλαβε το σχεδιασμό ενός νέου παγοθραυστικού, το οποίο θα πρέπει να παραδοθεί στην κυβέρνηση της Αυστραλίας μέχρι το 2020. Η τελευταία υπογραφή στο συμφωνητικό ναυπήγησης μπήκε την Τετάρτη 4 Μαΐου, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ολλανδικής εταιρείας, Finn Wollesen, δήλωσε ότι για την εταιρεία του ήταν μεγάλο το σχεδιαστικό στοίχημα, αλλά «πλέον όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους».
Το νέο πλοίο θα αντικαταστήσει το παλαιάς τεχνολογίας παγοθραυστικό της Αυστραλίας, το “Aurora Australis”, που βρίσκεται σε υπηρεσία από το 1989 και το οποίο δε μπορεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες ναυσιπλοΐας στην περιοχή της Ανταρκτικής που απαιτούν μεγαλύτερη ασφάλεια, ταχύτητα και αντοχή.
Να σημειωθεί ότι η αυστραλιανή εταιρεία DMS Maritime Pty Ltd, θυγατρική της Serco Australia, είναι αυτή που ανέλαβε τη ναυπήγηση του πλοίου αλλά και τη μετέπειτα λειτουργία και συντήρηση του παγοθραυστικού.
Το νέο παγοθραυστικό θα μοιάζει εξωτερικά με το “Aurora Australis”, αλλά θα έχει συγκριτικά σημαντικά μεγαλύτερη χωρητικότητα, ενώ θα μπορεί να αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα αλλά και να σπάει μεγαλύτερου πάχους πάγους.
Το νέο παγοθραυστικό, που αναμένεται να παραληφθεί τον Οκτώβριο του 2019, θα αγκυροβολεί στο λιμάνι του Hobart στην Τασμανία.

Φωτό: http://www.knudehansen.com/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.