Η νορβηγική Statoil εισέρχεται στην γερμανική αγορά αιολικής ενέργειας

Η νορβηγική Statoil εισέρχεται στην γερμανική αγορά αιολικής ενέργειας

95
Η νορβηγική Statoil εισέρχεται στην γερμανική αγορά αιολικής ενέργειας

Ο νορβηγικός πάροχος ενέργειας Statoil ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στην γερμανική αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, μέσω της εξαγοράς ποσοστού 50% του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Arkona.
Το αιολικό πάρκο Arkona θα παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια σε περίπου 400.000 νοικοκυριά στην Γερμανία και θα κατασκευαστεί στην Βαλτική Θάλασσα στα ανοικτά των γερμανικών ακτών. Το 1919 αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.
To υπόλοιπο 50% του πάρκου θα κατέχεται από την Ε.ΟΝ. Η συνολική ισχύς του αιολικού πάρκου θα φτάνει τα 385 μεγαβάτ. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το αιολικό θα χρησιμοποιήσει 60 ανεμογεννήτριες, 6 MW έκαστη, τις οποίες θα κατασκευάσει η Siemens, τονίζει η E.ON, προσθέτοντας ότι το «έργο προσφέρει τις απαραίτητες εκείνες συνθήκες για την περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου μας να καταστήσουμε τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας πραγματικά ανταγωνιστικές».
Ο Eldar Sætre, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Statoil, σε δηλώσεις του τόνισε με την προσθήκη του αιολικού πάρκου Arkona στο χαρτοφυλάκιο της Statoil αυξάνεται σημαντικά η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας κατά σχεδόν 65%. Έτσι, πλέον, η Statoil μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που εκμεταλλεύεται παράγει ενέργεια ίση με 1.100 ΜW, η οποία μπορεί και καλύπτει τις καταναλωτικές ανάγκες περισσοτέρων από 1.000.000 ευρωπαϊκών νοικοκυριών.

Φωτό: Photo Statoil/Statoil – Statoil ASA

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.