Σμίκρυνση της αγοράς άνθρακα για την Κίνα

Σμίκρυνση της αγοράς άνθρακα για την Κίνα

76
Σμίκρυνση της αγοράς άνθρακα για την Κίνα

H κατανάλωση άνθρακα της Κίνας θα αγγίξει τα περίπου 4,3 δισεκατομμύρια τόνους έως το 2020, καθώς η κυβέρνηση πιέζει για μια καθαρότερη και πιο πράσινη ανάπτυξη, παρά την επιβράδυνση της οικονομίας της. Η China National Association Άνθρακα (CNCA), ανακοίνωσε ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της κατανάλωσης άνθρακα κατά την περίοδο 2016-2020 θα παραμείνει στο 2%, ενώ η βιομηχανία άνθρακα θα δώσει προτεραιότητα στην αναδιάρθρωση και αναβάθμισή της, που σημαίνει μείωση παραγωγής και περισσότερες συγχωνεύσεις.
Η κατανάλωση άνθρακα στην Κίνα μειώθηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, φθάνοντας τα 910 εκατομμύρια τόνους, δηλαδή 3,7% πιο λίγο από το 2015.
Η Κίνα στοχεύει να αυξήσει το μερίδιο των μη ορυκτών πηγών ενέργειας στο 15% μέχρι το 2020 και 20% από το 2030. Επιπλέον, η κατανάλωση άνθρακα θα πρέπει να περιοριστεί στο 62 % της χρήσης ενέργειας μέχρι το 2020.
Το Κρατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε επίσης ότι από αυτό το έτος σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή στη βιομηχανία άνθρακα και να σταματήσει την έγκριση αδειών σε νέα ορυχεία άνθρακα πριν από το τέλος του 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.