Επιχειρώντας ένα ταξείδι από την Φλόριδα στις Βερμούδες μέσα σε μία φουσκωτή...

Επιχειρώντας ένα ταξείδι από την Φλόριδα στις Βερμούδες μέσα σε μία φουσκωτή μπάλα

119
Επιχειρώντας ένα ταξείδι από την Φλόριδα στις Βερμούδες μέσα σε μία φουσκωτή μπάλα

O 42 ετών Reza Baluchi, μαραθωνοδρόμος αλλά και ακτιβιστής, επιχείρησε προ ολίγων ημερών να «τρέξει» μέσα σε μία μεγάλη φουσκωτή μπάλα από την Φλόριδα στις Βερμούδες, η οποία ήταν τοποθετημένη σε μία ειδική κατασκευή, που έμοιαζε με μία τεράστια «ρόδα» (HydroPod), επιτρέποντάς της να κυλά πάνω στο νερό.
Όμως, όταν ο Baluchi ανακοίνωσε μέσω των λογαριασμών του στα κοινωνικά δίκτυα ότι θα επιχειρούσε αυτό το ριψοκίνδυνο ταξίδι, η Αμερικανική Ακτοφυλακή επιχείρησε να τον αποτρέψει.
Μάλιστα, με μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, τον προειδοποιούσε ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει στο ριψοκίνδυνο εγχείρημά του, καθώς δεν εφαρμόζονταν οι απαραίτητοι κανόνες ασφαλείας, ενώ εμμέσως τον ενημέρωνε ότι σε περίπτωση παραβίασης της απόφασής της θα ερχόταν αντιμέτωπος με τις αυστηρές ποινές που προβλέπει ο νόμος.
Ο Baluchi, όμως, δεν υπάκουσε στις οδηγίες της Αμερικανικής Ακτοφυλακή, αποφασίζοντας να προχωρήσει στο παράτολμο εγχείρημά του, ανακοινώνοντας ότι θα ξεκινούσε το ταξείδι του από την παραλία Pompano της Φλόριδα.
Το αποτέλεσμα ήταν σκάφος της Ακτοφυλακής να συλλάβει εν πλω τον Reza Baluchi, με την κατηγορία της παραβίασης της απόφασης περί μη πραγματοποίησης του ταξιδιού του. Βέβαια, για τον 42 ετών Reza Baluchi τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς πρέπει να πληρώσει ένα υψηλότατο πρόστιμο $40.000 για ανυπακοή, ενώ το δικαστήριο στο οποίο καλείται να παρουσιαστεί άμεσα, μπορεί να του επιβάλει ακόμα και ποινή φυλάκισης, η οποία μπορεί να αγγίξει έως και τα επτά έτη.
Να σημειώσουμε, ότι αυτή ήταν η δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια του Reza Baluchi να «τρέξει» μέσα σε μία επιπλέουσα, φουσκωτή μπάλα από την Φλόριδα στις Βερμούδες.

χχχχχ

Φωτό: https://twitter.com/USCGSoutheast

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.