H DP WORLD και η P&O οι νέοι πάροχοι υπηρεσιών στο λιμένα...

H DP WORLD και η P&O οι νέοι πάροχοι υπηρεσιών στο λιμένα Λεμεσού

152
H DP WORLD και η P&O οι νέοι πάροχοι υπηρεσιών στο λιμένα Λεμεσού

Η DP World και η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψαν χτες δύο συμφωνίες παραχώρησης για την εμπορικοποίηση δραστηριοτήτων στο λιμένα της Λεμεσού. Η DP World Limasson απέκτησε για 25 έτη το αποκλειστικό δικαίωμα λειτουργίας του multipurpose terminal του λιμένα οι δραστηριότητες του οποίου περιλαμβάνουν την εξυπηρέτηση brek-bulk φορτίων, γενικού φορτίου, Ro-Ro καθώς και το δικαίωμα λειτουργίας του επιβατικού τερματικού σταθμού. Αντίστοιχα η P&) Maritime Cyprus (100% θυγατρική της DP World Limited) απέκτησε για 15 έτη το δικαίωμα της αποκλειστικής παροχής μίας ολοκληρωμένης γκάμας λιμενικών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων της ρυμούλκησης ακι της πλοήγησης στο λιμένα της Λεμεσού.

Και οι δύο παραχωρήσεις δόθηκαν στην κοινοπραξία της DP World και της G.A.P. Cassilopoulos Public Limited (εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου). Στην κοινοπραξία συμμετέχει με 75% η DP World η οποία διατηρεί και την διαχείρισή της.

Η συμφωνία προβλέπει ένα μεταβατικό στάδιο κατά το οποίο η Αρχή Λιμένων Κύπρου θα συνεχίσει να λειτουργεί το λιμάνι της Λεμεσού ενώ σταδιακά η DP World και η P&O θα αναλαμβάνουν την παροχή υπηρεσιών ώστε να υπάρξει μία ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς, το οποίο θα ξεκινήσει επίσημα από 29 Ιανουαρίου του 2017.

Στη φωτογραφία ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Group κ. Sultan Ahmed Bin Sulayem, κατά την υπογραφή της συμφωνίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.