Αμείωτο το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για την Αρκτική

Αμείωτο το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για την Αρκτική

99
Αμείωτο το ενδιαφέρον του Κρεμλίνου για την Αρκτική

Οι ερευνητικές δράσεις και τα έργα εξόρυξης των ρωσικών εταιρειών στην υπεράκτια ζώνη της Αρκτικής συνεχίζονται κανονικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
«Οι εταιρείες μας συνεχίζουν τις γεωτρήσεις και τις εξερευνήσεις. Φυσικά, δεν είναι στον ίδιο ρυθμό που ήταν όταν οι τιμές του πετρελαίου παρέμεναν υψηλές, όμως, συνεχίζουμε και προχωράμε» δήλωσε χαρακτηριστικά σε δημοσιογράφος ο Ρώσος υπουργός όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
Σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, μόνο οι κρατικές επιχειρήσεις Rosneft και Gazprom έχουν πρόσβαση στα υπεράκτια οικόπεδα στην Αρκτική. Η ρωσική κυβέρνηση έχει επίσης το δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση αδειών για την ανάπτυξη των πεδίων, χωρίς διαγωνισμούς και δημοπρασίες.
Το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει αύξηση της παραγωγής στην Αρκτική σε 31-35 εκατ. τόνους μέχρι το 2035.
Επί του παρόντος, ο όγκος της παραγωγής στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση της παραγωγής το 2015 στο οικόπεδο Prirazlomnoye κα στην υπεράκτια ζώνη του νησιού Σαχαλίνη είναι περίπου 19 εκατ τόνους.