Το λιμάνι του Ρότερνταμ ανταγωνίζεται το Αμβούργο και το Κόπερ για να...

Το λιμάνι του Ρότερνταμ ανταγωνίζεται το Αμβούργο και το Κόπερ για να αναδειχθεί σε εμπορική πύλη της Αυστρίας

426
Το λιμάνι του Ρότερνταμ ανταγωνίζεται το Αμβούργο και το Κόπερ για να αναδειχθεί σε εμπορική πύλη της Αυστρίας

Η Αυστρία και η Ολλανδία έχουν αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε δύο σημαντικούς εμπορικούς εταίρους, με τον λιμένα του Ρότερνταμ να αποτελεί κομβικό λιμάνι για την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων προς και από την Αυστρία. Όμως, μολονότι ο λιμένας του Ρότερνταμ έχει πολλά να προσφέρει στην αυστριακή οικονομία και η σημασία του είναι σαφώς μεγάλη, εν τούτοις έχει να αντιμετωπίσει τον εντεινόμενο ανταγωνισμό από τους λιμένες του Αμβούργου στην Βόρεια Θάλασσα (Γερμανία) και του Κόπερ στην Αδριατική (Σλοβενία).
Στην προσπάθεια της Ολλανδίας να ενισχύσει τους εμπορικούς δεσμούς του Ρότερνταμ με την Αυστρία σημαντικός είναι ο ρόλος που καλείται να διαδραματίσει ο πρεσβευτής της χώρας στην Βιέννη, Marco Hennis. Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του κ. Hennis διοργανώθηκε επίσκεψη εκπροσώπων του λιμένα του Ρότερνταμ στην Βιέννη, ενώ εκπρόσωποι ολλανδικών εταιρειών διαμεταφοράς και logistics επισκέφτηκαν και τον εμπορευματικό σταθμό στον ποτάμιο λιμένα του Λιντς στον Δούναβη.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η διακίνηση εμπορευμάτων μεταξύ Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Αμβέρσας, από τη μία, και του Λιντς από την άλλη μέσω της ποτάμιας οδού αγγίζει τους περίπου 4.000.000 τόνους ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος αυτών να αφορά σε εισαγωγές αγαθών προς την Αυστρία.
Να σημειωθεί ότι τα κύρια εξαγωγικά προϊόντα της Αυστρίας είναι ο σίδηρος, ο χάλυβας, τα είδη ένδυσης, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα μηχανήματα, η ηλεκτρική ενέργεια, το ξύλο, τα βοοειδή και το χαρτί, ενώ οι αυστριακές εισαγωγές επικεντρώνονται σε μηχανήματα και εργαλεία, οχήματα, τρόφιμα, ορυκτά καύσιμα, και διάφορες πρώτες ύλες.

Φωτό: www.linzag.at

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.