Έναρξη των εργασιών ναυπήγησης του Norwegian Joy

Έναρξη των εργασιών ναυπήγησης του Norwegian Joy

131
Έναρξη των εργασιών ναυπήγησης του Norwegian Joy

Στα νορβηγικά ναυπηγεία του Meyer Werft ξεκίνησε και επίσημα η πρώτη φάση κατασκευής του νέου κρουαζιερόπλοιου της Norwegian Cruise Line χωρητικότητας 168.000 τόνων, με την τοποθέτηση της τρόπιδας στη ναυπηγική κλίνη.
Ο πρόεδρος και γενικός επιχειρησιακός διευθυντής της εταιρείας Andy Stuart, δήλωσε ότι ο ίδιος αλλά και όλο το προσωπικό της Norwegian Cruise Line είναι ενθουσιασμένοι από την έναρξη των εργασιών και εξέφρασε την ελπίδα του ότι το νέο κρουαζιερόπλοιο, που φέρει το όνομα «Norwegian Joy», θα αποτελέσει σημείο καμπής για την ιστορία της εταιρείας.
Το «Norwegian Joy» είναι το τέταρτο από τα έξι πλοία της Norwegian Cruise Line που κατασκευάζεται στα γερμανικά ναυπηγεία του Meyer Werft, με το τελευταίο πλοίο της εταιρείας να αναμένεται να παραδοθεί το 2019.
Από την πλευρά του ο Bernard Meyer, διευθύνων σύμβουλος του ναυπηγείου Meyer Werft, εξέφρασε κατά την τελετή τοποθέτησης της τρόπιδας και την δική του ικανοποίηση για την καλή συνεργασία μεταξύ του ναυπηγείου και του καλού της πελάτη της Norwegian Cruise Line, που διατηρείται εδώ «και πολλά χρόνια».
Το «Norwegian Joy», που θα έχει μήκος 324 μέτρα και 41,4 πλάτος και με δυνατότητα φιλοξενίας 4.200 επιβατών, αναμένεται να κάνει το πρώτο του, παρθενικό ταξίδι το καλοκαίρι του 2017 στην Κίνα. Σημειώνεται ότι το πλοίο είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες της ασιατικής αγοράς και ιδιαιτέρως των Κινέζων πελατών του.
Norwegian_Joy_MG_9926_W716

Φωτό: http://www.meyerwerft.de/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.