Το χαμένο ρυμουλκό – μέρος 2ο

Το χαμένο ρυμουλκό – μέρος 2ο

304
Το χαμένο ρυμουλκό – μέρος 2ο

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, η φορτηγίδα Anand 12, η οποία ρυμουλκούταν από το ρυμουλκό “Brahma 12″, στο οποίο επιβιβάστηκαν πειρατές τον προηγούμενο μήνα και απήγαγαν αρκετά μέλη του πληρώματος, βρέθηκε στο Lahad Datu της Μαλαισίας.
Οι Μαλαισιανές αρχές υποστηρίζουν πως η φορτηγίδα έπλεε παρασυρόμενη για κάποιες ώρες και τελικά βρέθηκε σε Μαλαισιανά ύδατα, καθώς το σημείο στο οποίο συνέβη το περιστατικό της απαγωγής είναι σταυροδρόμι τριών εθνών, της Μαλαισίας, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων. Η φορτηγίδα θα εξεταστεί ενδελεχώς από τις τοπικές αρχές, ώστε να συγκεντρωθούν όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται για την εύρεση των απαχθέντων.
Αναφορικά με το περιστατικό, η απαγωγή πραγματοποιήθηκε από την Ισλαμιστική εξτρεμιστική οργάνωση Abu Sayyaf.
Το περιστατικό αυτό είναι το δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα από την ίδια οργάνωση, η οποία είχε επιτεθεί και στο ρυμουλκό «Massive» έξω από το Litigan Island στην Μαλαισία με τέσσερεις ναυτικούς θύματα ομηρίας.
Η συγκεκριμένη οργάνωση, η οποία έχει συνδεθεί στο παρελθόν με την Al Qaeda και έχει δηλώσει υποταγή στο Ισλαμικό κράτος (ISIS), εκτελεί κυρίως απαγωγές ζητώντας λύτρα για να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητες της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.