Ο πρόεδρος του Παναμά δήλωσε ότι θα δημιουργήσει επιτροπή εξέτασης της παράνομης...

Ο πρόεδρος του Παναμά δήλωσε ότι θα δημιουργήσει επιτροπή εξέτασης της παράνομης συγκάλυψης οικονομικών συναλλαγών

56
Ο πρόεδρος του Παναμά δήλωσε ότι θα δημιουργήσει επιτροπή εξέτασης της παράνομης συγκάλυψης οικονομικών συναλλαγών

Ο πρόεδρος του Παναμά, δήλωσε την Τετάρτη 6 Απριλίου, ότι η κυβέρνησή του θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή για να επανεξετάσει τις χρηματοπιστωτικές πρακτικές της χώρας, μετά τη διαρροή πληροφοριών που έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση μερίδα γνωστών επιχειρηματιών και ηγετών όλου του κόσμου.
Σύμφωνα με το Reuters η κυβέρνηση του Παναμά, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, θα δημιουργήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή με εθνικούς και διεθνείς εμπειρογνώμονες για να αξιολογήσει τις τρέχουσες πρακτικές στη χώρα που επιτρέπουν την παράνομη σε πολλές περιπτώσεις συγκάλυψη οικονομικών συναλλαγών, την αδιαφάνεια στη μεταφορά χρημάτων με σκοπό τη μη φορολόγηση και το ξέπλυμα παράνομου χρήματος. Η νέα επιτροπή θα προτείνει την υιοθέτηση μέτρων όπου θα υπάρχει ένα σαφές σύστημα πληροφόρησης όπου όλες οι βάσεις δεδομένων θα είναι πλέον κοινοποιημένες και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ο Πρόεδρος Juan Carlos Varela υποσχέθηκε ότι θα ενισχυθεί η διαφάνεια όλων των οικονομικών και νομικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.