Η Ινδονησία ανατινάσσει 23 ξένα αλιευτικά σκάφη (βίντεο)

Η Ινδονησία ανατινάσσει 23 ξένα αλιευτικά σκάφη (βίντεο)

435
Η Ινδονησία ανατινάσσει 23 ξένα αλιευτικά σκάφη (βίντεο)

Την περασμένη Τρίτη οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Ινδονησίας σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας προχώρησαν στην ανατίναξη και βύθιση 23 ξένων αλιευτικών σκαφών, τα οποία είχαν συλληφθεί να δραστηριοποιούνται παράνομα στα ινδονησιακά χωρικά ύδατα.
Η υπουργός Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας της Ινδονησίας Susi Pudjiastuti σε δηλώσεις της τόνισε ότι «η βύθιση των σκαφών καταδεικνύει την βούληση της κυβέρνησης να επιβάλει το νόμο και να προστατεύσει τα χωρικά ύδατα της χώρας καθώς και να προστατεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον που συνιστά το μέλλον του έθνους μας».
Συγκεκριμένα την Τρίτη 5 Απριλίου ανατινάχθηκαν και βυθίστηκαν 13 βιετναμέζικα και 10 μαλαισιανά σκάφη, τα οποία εντοπίστηκαν να αλιεύουν παράνομα σε ινδονησιακά ύδατα και μάλιστα με ορισμένα εξ αυτών να έχουν υψώσει την ινδονησιακή σημαία σε μία προσπάθεια να αποκρύψουν την εθνικότητά τους. Τις καταγγελίας έκαναν κάτοικοι των ακτών της Ινδονησίας και άμεσα ειδοποίησαν τις τοπικές Αρχές.
Να σημειωθεί ότι η υπουργός Susi Pudjiastuti προτού αναλάβει καθήκοντα υπουργού το 2014 υπήρξε μία από τις πλέον επιτυχημένες επιχειρηματίες της Ινδονησίας στον χώρο της παραγωγής και διακίνησης αλιευτικών προϊόντων. Μάλιστα, χάρη στη δυναμική αντιμετώπιση των περιστατικών παράνομης αλιείας σε ινδονησιακά ύδατα -συνολικά έχουν βυθιστεί 170 σκάφη τα τελευταία δύο χρόνια- έχει πλέον αναδειχθεί ως μία από τις πλέον αγαπητές πολιτικούς της χώρας και απολαμβάνει άκρως υψηλά ποσοστά δημοφιλίας.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο με τις ανατινάξεις και βυθίσεις των αλιευτικών σκαφών εδώ:

Φωτό: www.youtube.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.