Η Navios Maritime Holdings,αντιμέτωπη όχι μόνο με τη δίνη της ναυλαγοράς αλλά...

Η Navios Maritime Holdings,αντιμέτωπη όχι μόνο με τη δίνη της ναυλαγοράς αλλά και με την αγωγή ενός “θορυβημένου” μετόχου

2675
Η Navios Maritime Holdings,αντιμέτωπη όχι μόνο με τη δίνη της ναυλαγοράς αλλά 	και με  την αγωγή ενός “θορυβημένου” μετόχου

Η Navios Maritime Holdings, η εταιρεία που ίδρυσε και μετέπειτα γιγάντωσε η κ. Αγγελική Φράγκου βρίσκεται αντιμέτωπη όχι μόνο με τη δίνη της ναυλαγοράς και των δεικτών των αμερικανικών χρηματιστηρίων αλλά πλέον και των διεθνών ΜΜΕ μετά από την αγωγή ενός “θορυβημένου” μετόχου.
Η εταιρεία βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα των διεθνών ΜΜΕ μετά από την αγωγή που κατέθεσε για λογαριασμό της Navios Maritime Acquisition “εκνευρισμένος” μέτοχος που ισχυρίζεται ότι θίγονται τα συμφέροντα της εταιρείας και τα δικά του προσωπικά.
Η αγωγή που κατατέθηκε από την Metropolitan Capital Advisors International, μέτοχο της Navios Acquisition, αφορά στον εσωτερικό δανεισμό ύψους 50 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ στον οποίο φέρεται να αναγκάστηκε να καταφύγει, πρόσφατα, η Navios Maritime Holdings από τη Navios Maritime Acquisition. Σύμφωνα με τους ενάγοντες «κανείς λογικός άνθρωπος και πολύ λιγότερο ένας εταιρικός διευθυντής» με σεβασμό στους μετόχους δεν θα επέτρεπε το συγκεκριμένο δάνειο. Η εταιρεία Metropolitan Capital Advisors και το ιδρυτικό μέλος της Jeffrey Schwarz διαθέτουν, από κοινού, 234.000 μετοχές της Navios Maritime Acquisition.
Η επενδυτική εταιρία Metropolitan Capital Advisors ουσιαστικά χρησιμοποίησε τη δυνατότητα που δίνει το αμερικανικό εμπορικό δίκαιο σε μετόχους εισηγμένων εταιρειών με την οποία επιτρέπει σε έναν επενδυτή να ενεργεί για λογαριασμό μιας εταιρείας σε περίπτωση που θεωρήσει ότι θίγονται τα έννομα συμφέροντά της. Στην αγωγή που κατατέθηκε στο αρμόδιο πρωτοδικείο (Southern District Court) της Νέας Υόρκης από εκπρόσωπο της εταιρείας Metropolitan Capital Advisors, φαίνεται ότι η Navios Maritime Acquisition είναι ο ενάγων και η Navios Maritime Holdings η εναγόμενος εταιρεία. Όπως τονίζεται στην αγωγή που κατατέθηκε το δάνειο της Navios Maritime Holdings αποτελεί «ένα οικονομικό πακέτο διάσωσης, σε βάρος της θυγατρικής εταιρείας και των μετόχων της». Η ενάγουσα ζητά επίσης με ασφαλιστικά μέτρα την άμεση ακύρωση του δανείου και την επιστροφή οποιωνδήποτε χρημάτων που ήδη μεταφέρθηκαν.
Οι αναλύσεις των διεθνών ΜΜΕ είναι μάλλον οξείες απέναντι στην κ. Φράγκου και περιγράφουν με “καυστικά” λόγια την αγωγή που κατατέθηκε: η αγωγή παρουσιάζεται ως «εξαιρετικά ασυνήθιστη» ή και «αμφιλεγόμενη» ενώ οι διεθνείς αναλυτές και δημοσιογράφοι περιγράφουν επίσης τον ενάγοντα ως «ενοχλημένο» και «εκνευρισμένο» για το εξαιρετικά γενναιόδωρο εσωτερικό δάνειο. Η κ. Φράγκου δεν έχει απαντήσει σε κανένα ειδησεογραφικό πρακτορείο μέχρι σήμερα ως προς το θέμα που την έχει φέρει στην επικαιρότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.