Αρνητικές οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Αιγύπτου μετά την πρόσφατη αεροπειρατεία

Αρνητικές οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Αιγύπτου μετά την πρόσφατη αεροπειρατεία

37
Αρνητικές οι επιπτώσεις στον τουρισμό της Αιγύπτου μετά την πρόσφατη αεροπειρατεία

Η πρόσφατη αεροπειρατεία της Egypt Air μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις για τον τουρισμό της Αιγύπτου και να την «ρίξει πίσω στο μηδέν» όπως σχολίασε ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Τουρισμού της Αιγύπτου κ. Elhamy El-Zayat. “Το περιστατικό αποτελεί ένα σαφές μήνυμα σε ξένες χώρες ότι η ασφάλεια στα αιγυπτιακά αεροδρόμια είναι μακριά από τα απαιτούμενα πρότυπα” δήλωσε ο κ. El-Zayat Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο αξιωματούχο οι επαγγελματίες που απασχολούνται με τον τουριστικό τομέα της Αιγύπτου φοβούνται ότι η πρόσφατη υπόθεση της αεροπειρατείας θα επιφέρει νέες προειδοποιήσεις από τα υπουργεία εξωτερικών της Ευρώπης προς ταξιδιώτες που σκοπεύουν να επισκεφτούν την Αίγυπτο και ότι αναπόφευκτα η κρίση θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση του τουρισμού.
Ωστόσο, ο κ. Mohammed Abdel-Gabbar, επικεφαλής του τμήματος αλλοδαπού τουρισμού στο υπουργείο Τουρισμού, δήλωσε ότι ίσως είναι πολύ νωρίς ακόμα για να δημοσιοποιηθούν βιαστικά συμπεράσματα.
“Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η υπόθεση της αεροπειρατείας για τον τουρισμό μας. Αυτή η ιστορία είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιηθεί εναντίον του Καΐρου για πολιτικούς κυρίως λόγους”, δήλωσε ο κ. Gabbar στα διεθνή ΜΜΕ ενώ τόνισε ότι το περιστατικό μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω την επανέναρξη των σημαντικών για την εθνική οικονομία της Αιγύπτου πτήσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.