Στην Ντόχα τα κράτη παραγωγής πετρελαίου θα συζητήσουν το θέμα του παγώματος...

Στην Ντόχα τα κράτη παραγωγής πετρελαίου θα συζητήσουν το θέμα του παγώματος της παραγωγής

125
Στην Ντόχα τα κράτη παραγωγής πετρελαίου θα συζητήσουν το θέμα του παγώματος της παραγωγής

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία για το πάγωμα των διαπραγματεύσεων σχετικά με την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, την περασμένη Παρασκευή.
Ο κ. Νόβακ ανέφερε επίσης στο πρακτορείο TASS ότι δεν είχε λάβει καμία πληροφορία για τη στάση της Σαουδικής Αραβίας.
Tην Παρασκευή το πρακτορείο Bloomberg ανέφερε ωστόσο ότι ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman δήλωσε ότι η χώρα του θα παγώσει την παραγωγή πετρελαίου της, εάν το Ιράν και οι άλλοι μεγάλοι παραγωγοί πράξουν αναλόγως.
Το θέμα του παγώματος της παραγωγής πετρελαίου στο επίπεδο του Ιανουαρίου 2016 θα συζητηθεί στη Ντόχα του Κατάρ στις 17 Απριλίου και η πλειοψηφία των κρατών- παραγωγών πετρελαίου έχει επιβεβαιώσει ήδη τη συμμετοχή της στη συνάντηση κορυφής.
Στις 16 Φεβρουαρίου, οι υπουργοί πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, της Βενεζουέλας, εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ και ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλεξάντερ Νόβακ συναντήθηκαν στη Ντόχα του Κατάρ και συζήτησαν για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση ως προς τις πτωτικές τιμές του πετρελαίου. Αρκετά κράτη εξέφρασαν την πρόθεση να διατηρήσουν το μέσο επίπεδο παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα του 2016, με την προϋπόθεση όμως ότι και οι άλλες χώρες που παράγουν πετρέλαιο θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή. Το Ιράν δήλωσε με τη σειρά του ότι θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία μόνο όταν αγγίξει το επίπεδο παραγωγής των 4 εκατ. βαρελιών ημερησίως.

Φωτο: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.