Μείωση στη βιομηχανική παραγωγή και στις εξαγωγές της Ιαπωνίας

Μείωση στη βιομηχανική παραγωγή και στις εξαγωγές της Ιαπωνίας

75
Μείωση στη βιομηχανική παραγωγή και στις εξαγωγές της Ιαπωνίας

H βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 6,2 % τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας την τρίτη μείωση σε τέσσερις μήνες, εν μέσω της υποτονικής εγχώριας κατανάλωσης και της αργής ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης στο Τόκιο.
Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε ωστόσο αύξηση 3,7 % τον Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα παρεμβατικών μέτρων που έθεσε η κυβέρνηση η οποία επιδιώκει να αποφύγει την περαιτέρω συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας.
Ο δείκτης της παραγωγής στα εργοστάσια και τα ορυχεία εξακολουθεί να είναι υποτονικός σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενώ η ασθενής παραγωγή
μεταφορικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συσκευών, και γενικής χρήσης μηχανημάτων συνέβαλε στο μεγαλύτερο μέρος της μείωσης. Το υπουργείο δηλώνει ότι η κατάσταση είναι «ρευστή και ασταθής».
Οι κατασκευαστές αναμένουν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα αυξηθεί κατά 3,9% τον Μάρτιο και 5,3% τον Απρίλιο.
Ο δείκτης των βιομηχανικών εξαγωγών υποχώρησε επίσης 4,3 % τον Φεβρουάριο. Η ιαπωνική οικονομία συνολικά έχει δει δύο απότομες πτώσεις στους συγκεκριμένους δείκτες κατά τα τρία τελευταία τρίμηνα.