Μείωση στη βιομηχανική παραγωγή και στις εξαγωγές της Ιαπωνίας

Μείωση στη βιομηχανική παραγωγή και στις εξαγωγές της Ιαπωνίας

76
Μείωση στη βιομηχανική παραγωγή και στις εξαγωγές της Ιαπωνίας

H βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας υποχώρησε κατά 6,2 % τον Φεβρουάριο, σημειώνοντας την τρίτη μείωση σε τέσσερις μήνες, εν μέσω της υποτονικής εγχώριας κατανάλωσης και της αργής ανάπτυξης στις αναδυόμενες οικονομίες, σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυβέρνησης στο Τόκιο.
Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε ωστόσο αύξηση 3,7 % τον Ιανουάριο, ως αποτέλεσμα παρεμβατικών μέτρων που έθεσε η κυβέρνηση η οποία επιδιώκει να αποφύγει την περαιτέρω συρρίκνωση της εθνικής οικονομίας.
Ο δείκτης της παραγωγής στα εργοστάσια και τα ορυχεία εξακολουθεί να είναι υποτονικός σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ενώ η ασθενής παραγωγή
μεταφορικού εξοπλισμού, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και συσκευών, και γενικής χρήσης μηχανημάτων συνέβαλε στο μεγαλύτερο μέρος της μείωσης. Το υπουργείο δηλώνει ότι η κατάσταση είναι «ρευστή και ασταθής».
Οι κατασκευαστές αναμένουν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα αυξηθεί κατά 3,9% τον Μάρτιο και 5,3% τον Απρίλιο.
Ο δείκτης των βιομηχανικών εξαγωγών υποχώρησε επίσης 4,3 % τον Φεβρουάριο. Η ιαπωνική οικονομία συνολικά έχει δει δύο απότομες πτώσεις στους συγκεκριμένους δείκτες κατά τα τρία τελευταία τρίμηνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.