Η Αμερικανική Ακτοφυλακή εντόπισε ημι-υποβρύχιο σκάφος με 6 τόνους κοκαΐνης

Η Αμερικανική Ακτοφυλακή εντόπισε ημι-υποβρύχιο σκάφος με 6 τόνους κοκαΐνης

510
Η Αμερικανική Ακτοφυλακή εντόπισε ημι-υποβρύχιο σκάφος με 6 τόνους κοκαΐνης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμερικανικής Ακτοφυλακής (USCG), στις αρχές του μήνα πραγματοποιήθηκε κατάσχεση σε περισσότερους από 6 τόνους καθαρής κοκαΐνης, οι οποίοι βρέθηκαν σε ένα ημι-υποβρύχιο σκάφος, που έπλεε έξω από τα ανοιχτά του Παναμά.
Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο σκάφος, – το οποίο ανήκει στην κατηγορία των self-propelled semisubmersible vessels (SPSS), – επέβαιναν τέσσερεις έμποροι ναρκωτικών. Το σκάφος εντοπίστηκε 300 μίλια νοτιοδυτικά του Παναμά από ένα αεροπλάνο της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, η οποία προχώρησε στην κατάσχεση τόσο του σκάφους όσο και του φορτίου του, η αξία του οποίου εκτιμάται πως αγγίζει τα 203 εκατομμύρια δολάρια.
Σημειώνεται, ότι από το 2015 αυτή είναι η πέμπτη επιχείρηση που έφερε εις πέρας η USCG. Αξίζει να αναφερθεί πως τα σκάφη της κατηγορίας SPSS συχνά χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά παρανόμων φορτίων, καθώς πλέουν με ένα πολύ μικρό μέρος της επιφάνειάς του πάνω από το νερό, κάτι που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Τελικά, η Αμερικανική Ακτοφυλακή προχώρησε στην βύθιση του ημι-υποβρύχιου σκάφους μαζί με μέρος του φορτίου του.
Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την επιχείρηση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής:
Μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?time_continue=67&v=VNuYucqepKs

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.