Σε δραματική πτώση τα ναυπηγεία της Κίνας

Σε δραματική πτώση τα ναυπηγεία της Κίνας

310
Σε δραματική πτώση τα ναυπηγεία της Κίνας

Οι Κινέζοι ανησυχούν για την καθίζηση της δραστηριότητας στα ναυπηγεία τους: Οι παραγγελίες εμφανίζουν δραματική πτώση κατά 75,1% στους πρώτους δύο μήνες του 2016 σε σύγκριση με πέρυσι ενώ η China Association of the National Shipbuilding Industry (CANSI) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για περεταίρω επιδείνωση.
Συγκεκριμένα, τα κινεζικά ναυπηγεία έχουν λάβει σε αυτούς τους δύο μήνες παραγγελίες ύψους 950.000 dwt ενώ στο τέλος του Φεβρουαρίου, η ναυπηγική βιομηχανία της Κίνας καταγράφει εντολές που περιορίζονται σε 118.980.000 dwt, μειωμένες κατά 19,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και μειωμένες κατά 3,3% σε σύγκριση με το τελευταίο δίμηνο του 2015.
Σύμφωνα με την CANSI και δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο τα 51 κορυφαία ναυπηγεία της χώρας, σε σύνολο τριακοσίων 300 σε όλη την Κίνα, κατέχουν πλέον σε παραγγελίες το 94,7% του μεριδίου αγοράς της χώρας ενώ είναι πασιφανές το γεγονός ότι ο κλάδος θα οδηγηθεί σε αναγκαία συρρίκνωση και ενοποίηση δραστηριοτήτων προκειμένου να επιβιώσει. Οι παραδόσεις νεότευκτων κατά το περασμένο δίμηνο ήταν επίσης πεσμένες κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.