Απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι από τους ομήρους της πτήσης των Αιγυπτιακών αερογραμμών

Απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι από τους ομήρους της πτήσης των Αιγυπτιακών αερογραμμών

88
Απελευθερώθηκαν οι περισσότεροι από τους ομήρους της πτήσης των Αιγυπτιακών αερογραμμών

Σχεδόν όλοι οι επιβάτες της πτήσης MS 181, όπου έχει σημειωθεί η αεροπειρατεία έχουν απελευθερωθεί εκτός από τέσσερις ξένους και το πλήρωμα του αεροσκάφους. Οι τέσσερις επιβάτες που έχουν κρατηθεί όμηροι είναι Βρετανοί, ένας Ιταλός και ένας Ιρλανδός.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ του Λίβυου αεροπειρατή, ο οποίος φέρεται να ζητά πολιτικό άσυλο, και της αστυνομίας, μέσω του πιλότου.
Όπως σημειώσαμε η αεροπειρατεία έγινε σε αεροσκάφος των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, τύπου Airbus, με 55 επιβάτες και επταμελές πλήρωμα. Το αεροσκάφος τέθηκε υπό τον έλεγχο αεροπειρατή, ο οποίος ζήτησε την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Το αεροπλάνο εκτελούσε τη πτήση MS-181 από την Αλεξάνδρεια στο Κάιρο, αλλά αμέσως μετά την απογείωση του, στις 8 το πρωί, ο αεροπειρατής το έθεσε υπό τον έλεγχό του και ζήτησε από τον κυβερνήτη του να κατευθυνθεί προς την Κύπρο.
Λίγο μετά την προσγείωση στη Λάρνακα, στις 08:50, ο αεροπειρατής επέτρεψε σε όλες τις γυναίκες και παιδιά αιγυπτιακής καταγωγής να αποβιβασθούν και κράτησε στο αεροσκάφος όλους τους άνδρες. Επίσης, ελεύθεροι αφέθηκαν δύο μητροπολίτες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Ιωαννουπόλεως Δαμασκηνός και Μιτρίας Νικόδημος.
Οκτώ Βρετανοί και δέκα Αμερικανοί περιλαμβάνονται στους επιβάτες του αεροσκάφους, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του αεροδρομίου.
Μέχρι στιγμής ο αεροπειρατής δεν έχει υποβάλει κανένα αίτημα, αλλά ζήτησε να μη πλησιάσουν το αεροσκάφος αστυνομικοί ή στρατιώτες.
Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης επικοινώνησε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του και τον πληροφόρησε ότι οι αρχές χειρίζονται την κατάσταση.

Φωτο: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.