Mια νέα σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου

Mια νέα σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου

252
Mια νέα σημαντική ανακάλυψη πετρελαίου

H κυβέρνηση της Κένυα ανακοίνωσε μια σημαντική νέα ανακάλυψη πετρελαίου. Συγκεκριμένα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Charles Κέτερ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η ανακάλυψη αφορά τις έρευνες στην κοιλάδα Kerio στην περιοχή Great Rift Valley της Κένυας. Ο υπουργός Κέτερ πρόσθεσε ότι οι έρευνες εξακολουθούν προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο η ποιότητα και η ποσότητα του πετρελαίου είναι σε επίπεδα που θα καταστήσουν την όλη επένδυση εμπορικά βιώσιμη.
Η Βρετανική εταιρεία μελέτης και εξόρυξης γαιανθράκων Tullow εξέδωσε την Τετάρτη μια ανακοίνωση όπου περιγράφει το εύρημα ως την “πιο σημαντική ανακάλυψη μέχρι σήμερα στην Κένυα έξω από τη λεκάνη στην περιοχή Lokichar”.
Το 2012 οι γεωτρήσεις στην Κένυα αποκάλυψαν κοιτάσματα πετρελαίου στη φτωχή και άγονη περιοχή Τουρκάνα στα βόρεια της χώρας. Μέχρι σήμερα, η Tullow Oil ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει πάνω από 600 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στη συγκεκριμένη λεκάνη στην ίδια περιοχή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.